Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší súdny spor na obzore: Tentoraz je terčom hviezda z Hry o tróny

Dlží vraj peniaze za nového Thora a ďalšie projekty. Chce ju jej bývalá agentúra "ošklbať" o peniaze?

02.07.2022 06:00
Herečka Lena Headey na zábere zo seriálu Hra o... Foto: ,
Herečka Lena Headey na zábere zo seriálu Hra o tróny.
debata (1)

Hviezda filmu Hra o tróny Lena Headeyová má na krku žalobu na 1,5 milióna dolárov od svojej bývalej britskej agentúry Troika. Agentúra, ktorá ju zastupuje, ju zažalovala za to, že nezaplatila provízie súvisiace s množstvom projektov, vrátane očakávaného filmu Thor: Láska a Hrom, uvádza Variety.

Agentúra tvrdí, že niekdajšia predstaviteľka kráľovnej Cercei Lannisterovej dlhuje agentúre minimálne 500-tisíc dolárov. To zodpovedá 7 % z jej honoráru za jej zárobky z filmu Marvel.

Lena Headyová, známa z Hry o tróny Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Lena Headeyová vo filme 9 bullets (2022).

Podľa Variety sa však Headeyová vo finálnom zostrihu filmu Thor: Láska a Hrom neobjaví. Premiéra marvelovky s Chrisom Hemsworthom a Natalie Portmanovou sa uskutoční vo štvrtok 7. júla. Meno Lena Headeyová sa neobjavuje v zozname hercov účinkujúcich v tomto filme vo filmových databázach, napríklad na IMDB.com.

elvis, austin butler Čítajte aj Dostal ho na vrchol a potom ho zničil. Príbeh Elvisa, ako ste ho ešte nikdy nevideli

Spoluzakladateľom agentúry Troika bol Michael Duff, ktorý herečku zastupoval ešte v agentúre Lou Carl Associates a Headyová ho nasledovala do novej agentúry Troika. Po zmenách vlastníkov Duff z agentúry odišiel začiatkom roka 2020 a herečka odišla tiež.

kolaz, netflix jul Čítajte aj Ryan Gosling v očakávanom akčnom trileri na Netflixe! Júl ale inak bude hlavne o romantike

Troika, ktorá sa medzičasom premenovala na YMU tvrdí, že podľa podmienok ich dohody herečka dlhuje agentúre provízie za množstvo projektov vrátane Thor: Láska a Hrom. Ďalej to má byť 300-tisíc dolárov za film 9 Bullets, kde hrala jednu z hlavných úloh a 650-tisíc dolárov za seriál z produkcie Showtime s názvom Rita. Ide o adaptáciu známeho rovnomenného dánskeho seriálu o svojráznej učiteľke, ktorý je dostupný na Netflixe. Headyová mala hrať hlavnú postavu, avšak nakrútil sa iba pilot a k pokračovaniu už nedošlo.

resident evil, Čítajte aj Seriálový júl: Bodka za Stranger Things, novinka od Netflixu a nová verzia kultového hitu

Agentúra žiada od herečky, aby zaplatila dlžné provízie, náhradu škody za porušenie zmluvy, úroky a aj poplatky za právnikov, ktoré agentúre v súvislosti so súdnym sporom vznikli.

Čo na to herečka? Headyová tvrdí, s agentúrou Troika ai s Duffom nikdy nepodpísala žiadnu zmluvu a obe strany konali na základe ústnej dohody uzavretej koncom 90. rokov, keď bol Duff ešte v Lou Carl Associates. Ďalej tvrdí, že Troika nikdy nebola jej výhradným zástupcom, keďže v USA ju zastupuje aj CAA v USA. Herečka spochybňuje, že Troika má akýkoľvek nárok na províziu za film Thor: Láska a Hrom, pretože bola na tento film oslovená priamo režisérom, ktorým je Taika Waititi.

nemocnica, druhá šanca, pán profesor, Čítajte aj Veľké pátranie je tu znova! Hľadá sa najhorší slovenský seriál uplynulej sezóny

V prípade filmu 9 Bullets vraj agentúra vôbec v celom procese nefigurovala, nedohadovala jej zlmuvu ani podmienky nakrúcania a nerobil to ani Duff. V prípade seriálu Rita vraví, že za pilotnú epizódu dostala zaplatené 325-tisíc dolárov, z ktorých Troika už obdržala províziu vo výške 22 750 dolárov a ďalšie epizódy nie sú plánované.

Trailer k filmu 9 bullets.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lena Headey #seriál Hra o tróny