Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pustíte si to? Tento seriál predstaví netradičný príbeh, otvára kontroverzné témy

Streamovacia služby Voyo v ostatných dňoch predstavila ďalší hraný seriál pod hlavičkou Voyo Originál s netradičným názvom.

12.06.2022 06:00
Jitřní záře, Foto:
Na platformu Voyo pribudla novinka s názvom Jitřní záře.
debata
lego masters, Čítajte aj Dokázali by ste 14 hodín skladať Lego? Nielen toto museli zvládnuť súťažiaci v novej šou

Miniséria Dievča menom Jitřní záře sleduje príbeh páru túžiaceho po slobodnom, alternatívnom živote, bez zbytočných technologických vymožeností. Pavla Junková je učiteľka s vlastnou hlavou, ktorá sa zamilovala do voľnomyšlienkár­skeho Karla Balcara. Opustili prácu aj mesto a presťahovali sa na samotu, pretože chcú žiť po svojom. Pestovať vlastnú zeleninu, chovať zvieratá a žiť mimo systému, ale niektoré jeho výhody predsa len využívať.

the resident, resident, doktori, Čítajte aj Môžete si vydýchnuť! Váš obľúbený lekársky seriál nekončí, nová séria sa blíži

Po čase sa im narodí vymodlené dieťa, dievčatko, ktoré pomenovali „Jitřní záře“. Štátom nepovolené meno však spustí špirálu udalostí, ktoré vedú k jej odobratiu sociálnymi pracovníkmi. Bez rodného listu, povinného očkovania, či lekárkach prehliadok dieťa oficiálne neexistuje. K stretu životných hodnôt dochádza medzi rodičmi „Jitřenky“, ako jej rodičia hovoria, a sociálnymi pracovníčkami, ktoré ju odoberú.

JURASSIC WORLD DOMINION, Čítajte aj Toto rozhodne nie je dinosaurie šialenstvo! Jurský svet sa, našťastie, končí...

Po medializácii prípadu a zásahu ombudsmanky sa dievčatko vrátilo naspäť do rodiny, ale kauza už žila vlastným životom. Dievča menom Jitřní záře sa tak stalo symbolom svojvôle štátneho aparátu voči nekonformným postojom a zároveň symbolom občianskeho vzdoru. Ako dievča vyrastá, mení sa aj jej pohľad na svet a rozhodne sa svoj osud daný rodičmi zmeniť. Za pomoci rovnakých úradov, ktoré ju pred rokmi odlúčili od rodiny.

Judita Gembická Čítajte aj Trojka si vie získať mladšieho diváka. Nie je len pre seniorov, hovorí jej šéfka Judita Gembická

Kde sú hranice medzi normálnym a alternatívnym? Kde sa začína a končí sloboda jedinca rozhodovať o tom, aký život a podľa akých pravidiel povedie? Ako má, alebo musí štát zasahovať do rodičovských práv? Tieto a mnoho ďalších otázok otvára nová 6-dielna miniséria Dievča menom Jitřní záře.

stranger things, Čítajte aj Seriálový svet je hore nohami! Netflix s týmto hitom zbúral všetky rekordy sledovanosti

V hlavných úlohách príbehu inšpirovanom skutočnými udalosťami sa predstavia Jan Plouhar, Petra Bučková, Veronika Žilková, Pavel Nový, Pavel Zedníček a ďalší.

Prvý diel je dostupný na Voyo od 10. júna 2022. Ďalších päť častí minisérie bude uverejňovaných na VOYO v týždennej periodicite vždy v piatok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo