Zábavné programy v roku 2023: Že sú vám niektoré povedomé? Niet divu, v televíziách už voľakedy boli

Katarína Hrnčárová | 22.11.2022 06:00
Šaty snov Foto:
Reality šou Šaty snov.
Markíza a Jojka prinesú v roku 2023 na obrazovky nové formáty plné emócií.
markíza, Čítajte aj Markíza v roku 2023: Veľký seriálový reštart a televízne novinky, ktoré prekvapia

Televízie prinesú budúci rok na obrazovky okrem seriálov a veľkých šou aj nové zábavné a reality formáty, ktorými vyplnia program v hlavnom vysielacom čase aj mimo neho. Nie všetky sú novinkami, ktoré sa na slovenských televíznych obrazovkách ešte neobjavili. V roku 2023 však prídu vo vynovenom šate a na obrazovky inej televízie.

joj 2023, Čítajte aj Jojka v roku 2023: Obrovské množstvo seriálov, neprekvapujúci návrat stálic

Na nože

Šéfkuchár Martin Novák bude v reality šou Na... Foto: TV Markíza
Áno, šéfe! Šéfkuchár Martin Novák bude v reality šou Na nože poriadne prísnym kritikom.

Na obrazovky Markízy v roku 2023 zavíta celosvetovo úspešná šou Kitchen Nightmares, v ktorej exceloval šéfkuchár Gordon Ramsay. V Česku aj na Slovensku šou pod názvom Áno, šéfe! výrazne spopularizoval šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Televízia Prima tento formát vysielala takmer desať rokov, až do roku 2018.

V čisto slovenskej verzii pod názvom Na nože sa divákom predstaví renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák, ktorý si taktiež nekladie servítku pred ústa a vie byť poriadne prísnym kritikom. Z problémov sa bude snažiť vytiahnuť reštaurácie, ktoré sa z najrôznejších dôvodov ocitli v kríze, alebo sú dokonca na hranici krachu.

Budú ich majitelia počúvať dobre mienené rady skúseného odborníka, alebo si naďalej budú všetko robiť po svojom? Šéfkuchár sa po nejakom čase do každej reštaurácie vráti so skrytou kamerou, aby preveril, či naozaj došlo k zlepšeniu.

Zmenáreň

Moderátorkou Zmenárne bude Jasmina Alagič... Foto: JOJ
Jasmina Alagič Vrbovská Moderátorkou Zmenárne bude Jasmina Alagič Vrbovská.

„Objav v sebe svoje nové, krajšie a úspešnejšie JA“ je mottom novej relácie na Jojke, v ktorej bude tím hviezdnych influencerov spolu s moderátorkou Jasminou Alagič Vrbovskou meniť vizáž, osobnosť a štýl ľuďom, ktorí sa necítia najlepšie vo svojej koži, nie sú spokojní so svojím životom a chcú v ňom niečo upraviť.

Nepôjde však len o zmenu vizuálnu, ale aj vnútornú, napríklad zvýšenie sebavedomia, nájdenie vlastnej osobnosti či objavenie novej energie. Účastníkom šou dá šancu opäť v sebe objaviť svoje lepšie a krajšie JA.

Tri oriešky pre Popolušku Čítajte aj Nórsku Popolušku uvedie na Vianoce Jojka: Nové spracovanie prinieslo aj bozk dvoch mužov
Tím influencerov s relácii Zmenáreň. Foto: TV JOJ
Zmenáreň Tím influencerov s relácii Zmenáreň.

Aj táto relácia môže byť niektorým divákom povedomá. Program s rovnakým názvom vysielal už pred viac ako desiatimi rokmi Slovenská televízia počas nedeľných podvečerov. Spočiatku ju moderovala Hana Rapantová, ktorú po niekoľkých častiach na dlhé roky vystriedala Eva Pribylincová.

Televízia Markíza uvádzala pred pár rokmi podobnú reláciu s názvom O 10 rokov mladší, ktorá bola adaptáciou zahraničného formátu 10 Years Younger. Prinášala príbehy ľudí, ktorí si nemohli dovoliť investovať do svojho vzhľadu toľko, koľko by chceli alebo potrebovali, a pomáhala im spou s odborníkmi s kompletnou zmenou vizáže. Moderátormi boli Miriam Kalisová so svojím vtedajším manželom Martinom Šmahelom, neskôr ich vystriedala speváčka Miriam Čírová.

Cash or Trash

Nová zábavná šou Cash or Trash. Foto: TV Markíza
Cash or Trash Nová zábavná šou Cash or Trash.

Premýšľali ste niekedy, koľko peňazí by ste mohli dostať za tú zaprášenú haraburdu na povale? Cash or Trash je populárna zábavná šou, ktorá odhaľuje skutočnú hodnotu najrôznejších domácich pokladov a starožitných dedičstiev.

V každej epizóde sa majitelia stanú predajcami, ktorí chcú za svoje artefakty získať čo možno najviac peňazí od panelu profesionálnych obchodníkov. Pôjdu títo amatérski predajcovia domov s hotovosťou, alebo len zistia, že sú majiteľmi bezcenného odpadu? Známy moderátor a jeho tím odborníkov na starožitnosti sú pripravení preskúmať poklady každého účastníka šou, aby im poskytli predstavu o ich hodnote a dozvedeli sa viac o ich osobných príbehoch.

najhoršie vianočné filmy Čítajte aj Najhoršie z najhorších vianočných filmov, ktoré aj tak milujeme

Práve dobrý príbeh je často tým faktorom, ktorý určuje cenu, a pri šikovnom vyjednávaní sa niektoré zdanlivé zbytočnosti môžu zmeniť na peknú kôpku peňazí. Veľa domácich pokladov a nekompromisné vyjednávanie, doplnené zábavou a smiechom, to všetko sľubuje šou Cash or Trash.

Šaty snov

Reality šou Šaty snov. Foto: TV Markíza
Šaty snov Reality šou Šaty snov.

Hovorí sa, že šaty robia človeka. Oblečenie určuje naše miesto v spoločnosti, ale taktiež hovorí o tom, ako sa v danom momente cítime. V novej reality šou Šaty snov sa divákom predstavia zaujímaví ľudia, ktorí si vyberajú svoje ideálne šaty pre najdôležitejšie momenty ich života.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ