Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka v roku 2023: Obrovské množstvo seriálov, neprekvapujúci návrat stálic

Boj o diváka sa nikdy nekončí! Hoci televízny rok 2022 je takmer na svojom konci, komerčné stanice rozhodne nemienia poľaviť a predstavili plány na rok 2023. Televízia JOJ odtajnila vysielacie plány na rok 2023, v ktorých dominuje veľké množstvo seriálov,

22.11.2022 06:00
joj 2023, Foto:
Televízia JOJ odhalila programové plány na rok 2023.
debata

Televízna dvojka v roku 2022 valcovala najmä s Nemocnicou, ktorá s novými epizódami potvrdzovala status najsledovanejšieho seriálu domovskej stanice. Popritom Jojka odštartovala vysielanie Hranice, ktorá sa takisto ustálila vo svojich slotoch a pre televízie nie je neúspechom. Na jar ponúkla prémiovú minisériu Ultimátum, ktoré má našliapnuté ísť do sveta a na jeseň sa diváci dočkali imidžovej Kriminálky Kraj.

markíza, Čítajte aj Markíza v roku 2023: Veľký seriálový reštart a televízne novinky, ktoré prekvapia

Zároveň ponúkla jubilejnú desiatu sériu Česko Slovensko má talent, ktoré si zachovala silnú divácku priazeň aj v silnej konkurencii ostatných šou a sledovanosť sa ustálilo okolo 400-tisícovej hranice.

V roku 2023 však plánuje uviesť na svojich obrazovkách nebývalé množstvo seriálov rôznych žánrov, pokračovať budú televízne stálice, pričom mnohé by si možno zaslúžili aj menší oddych. Diváci sa môžu tešiť až na osem seriálov, avšak Jojka odtajnila aj tituly, ktoré sú aktuálne v produkcii a na obrazovky sa dostanú v roku 2024 a neskôr.

Video
pán profesor, maštalír, Čítajte aj Napätie stúpa! Odhalí veľké finále Pána profesora najväčšie tajomstvo série?

Veľké seriálové novinky

Prvou seriálovou novinkou je Duch. Diváci sa môžu tešiť na slovenskú verziu krimi seriálu s komediálnymi prvkami, ktorý už s úspechom odvysielala aj česká Prima. Jojka s rovnakými tvorcami obsadila aj do slovenskej verzie do hlavnej role srbského herca Predraga Bjelaca, ktorý ako duch mafiánskeho bossa obráti naruby život policajnému vyšetrovateľovi Emilovi. Aj keď je jednou z hlavných postáv duch, dej sa odohráva v realite, kde polícia, vyšetrovanie, podsvetie aj organizovaný zločin zodpovedajú kriminálnej praxi.

Druhou novinkou je komediálne ladená seriál Tomáš a Diana. Netradičný formát nového seriálu ukazuje konfliktné situácie obyčajného páru s nadhľadom, láskavosťou a s humorom. Krátke úseky zo života dvojice v zrelom veku dajú divákom možnosť oddýchnuť si, zasmiať sa, a zároveň ponúknu návod, ako s láskou riešiť problémy každodenného súžitia dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli ísť spolu životom.

Tretia novinka nesie názov Webová terapia. Simona je atraktívna štyridsiatnička, tzv. zelená vdova, ktorá vedie bezstarostný život manželky podnikateľa Richarda. Keď ale Richard skrachuje kvôli korone a dostane infarkt, Simona kvôli živobytiu začne poskytovať psychologické poradenstvo online. Jej spôsob terapie je síce prízemný, tvrdý, cynický a väčšinou nemorálny, ale zároveň účinný a úspešný.

Štvrtý seriál v roku 2023, ktorý sa predstaví divákom je Iveta. Ten Jojka avizovala už na rok 2022, napokon nenašla preňho vhodný vysielací slot a premiéru odložila. Žáner ani hlavnú hrdinku tohto originálneho seriálu sa jednoducho nedá zaškatuľkovať. Najnovšiu komediálnu sériu Petra Kolečka (seriály Nový život, Hrobári, Lajna či Most!) zrežíroval jeden z popredných českých režisérov Jan Hřebejk.

Piata jojkárska novinka sa volá Einstein. Seriál, napísaný podľa rovnomenného filmu, bol predaný na viac ako sto televíznych trhov. Komediálna kriminálka je postavená na hlavnom hrdinovi, profesorovi Filipovi Koenigovi, ktorého si diváci zamilujú pre jeho jedinečnosť, humor a veľmi špecifické správanie.

Šiesta novinka nesie v sebe prémiový produkt. Prokurátorka je nový kriminálny seriál, je voľne inšpirovaný skutočnými prípadmi z pera známeho slovenského prokurátora JUDr. Jána Šantu. Cez prácu prokurátorky (Zuzana Mauréry) v spolupráci s vyšetrovateľom (Lukáš Vaculík) prináša neštandardný uhol pohľadu na odhaľovanie zločinov.

Siedmy seriál, ktorý bude robiť divákov v roku 2023 je Nemocnica. Divácky hit posledných dvoch rokov sa dočká novej série a pokračovania príbehov obľúbených lekárov a pacientov.

A napokon osmičku uzatvára Hranica, ktorá takisto dostáva od Jojky objednávku na ďalšiu sériu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2022/2023 #rok 2023