Nepríjemné prekvapenie od Disney+: Zrušená premiéra bombastickej seriálovej novinky

Radovan Vávra | 10.08.2022 06:00
andor, Foto:
Seriál Andor uvidia diváci Disney+ až 21. septembra namiesto 31. augusta.
Len pár týždňov pred uvedením dlhoočakávaného nového Star Wars seriálu prišla nečakaná zmena.
výnimočná nikol, Čítajte aj Veľká seriálová novinka! Markíza na jeseň predstaví netradičný kúsok, ktorý tu doteraz nebol

Streamovacia služba Disney+ zrušila augustovú premiéru novinky Andor. Tá sa mala objaviť presne 31. augusta a byť súčasťou bohatej ponuky posledného letného mesiaca. Andor má rozšíriť ponuku hraných Star Wars seriálov, pričom tento seriál je priamo prepojený s filmovým univerzom. Nie však s hlavnou ságou, ale so samostatným filmom Rogue One, v ktorom skupina odvážnych separatistov bojovala proti Impériu a snažila sa získať plány Hviezdy smrti, vražednej zbrane Darth Vadera. Bol to síce vedľajší príbeh, no úzko súvisel s filmami, konkrétne s Epizódou IV.

hbo max, hbo, Čítajte aj Obrovské televízne zmeny: HBO Max končí! Nahradí ho "iná" streamovacia služba

Online televízia neuviedla dôvod posunu, dá sa však špekulovať, že to súvisí s mimoriadne ostrou konkurenciou, ktorá sa na prelome leta a jesene odohrá. Už 21. augusta bude mať premiéra seriálu Hra o tróny: Rod draka, pričom stihne odvysielať aj druhú epizódu, kým 2. septembra Amazon Prime Video ukáže najdrahší seriál sveta – Pán prsteňov: Prstene moci. Je zrejmé, že pozornosť miliónov divákov sa sústredí na tieto dva najočakávanejšie tituly roka 2022.

Jakub Zitron Ťapák Čítajte rozhovor Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

Nový termín premiéry novinky Andor je stanovený na 21. september, pričom fanúšikovia Star Wars sa dočkajú premiéry až troch epizód naraz. Disney+ očividne si chce zabezpečiť úspešný štart a neskorší septembrový štart tomu dáva väčšiu šancu, keď z potenciálnych divákov opadne prvotné nadšenie z konkurenčných seriálov a začnú sa obzerať po ďalších tituloch. Navyše v tom čase sa bude len rozbiehať nová sezóna v rámci klasických lineárnych televízií.

markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

Príbeh prvej, až dvanásťdielnej, série ukáže Galaxiu pod silnou nadvládou Impéria, avšak rebélia nikdy nespí. Postupne sa znova objavia skupiny a planéty, ktoré budú bojovať proti tyranskému režimu, pričom aj hlavný hrdina nebude tým, na ktorého si fanúšikovia Star Wars pamätajú z Rogue One. Andor si bude musieť prejsť ešte kus cesty, aby sa stal rebelským hrdinom ochotným položiť vlastný život pre väčšie dobro.

Ako náplasť ponúka Disney+ úplne nový trailer plný nových záberov z nového seriálu!

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ