Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Radovan Vávra | 17.05.2022 07:00
geissenovci, Foto:
Uvidia Slováci skôr epizódy, ktoré u nás nakrútili Geissenovci?
Milionárska rodina je už niekoľko dní doma v Monaku, keď po týždni strávenom na Slovensku mali poriadne nabitý program. Prostredníctvom sociálnych sietí sa nezabudli poďakovať za pohostinnosť a davy, ktoré ich privítali.

Nápad ich pobytu na Slovensku vznikol počas svetovej výstavy Expo 2020 v Dubaji, kde sa stretli s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom v slovenskom pavilóne, kde obdivovali vodíkové auto. Rodina Sulíkove pozvanie prijala a strávili u nás týždeň. Politik sa pochválil tým, že reklamná hodnota ich pobytu má hodnotu približne 100-tisíc eur. Okrem pobytu v Bratislave, kde si pozreli centrum, navštívili Devínsky hrad alebo Cyklomost Slobody. Videli aj Vysoké Tatry alebo Banskú Štiavnicu. Pôvodne mali u nás nakrútiť jednu epizódu do pripravovanej jubilejnej dvadsiatej série ich reality šou.

oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

S pribúdajúcimi dňami a obrovskou pozornosťou zo strany fanúšikov, médií, keď plnili stránky všetkých portálov a najmä bohatým programom prišla zmena. Produkcia sa rozhodla detailnejšie zmapovať ich kroky na Slovensku. Vzniklo toľko materiálu, že by bola škoda ho zahodiť. Napokon vzniknú až tri epizódy, v ktorých chcú Geissenovci ukázať slovenskú pohostinnosť, gastronómiu, ale miesta, ktoré videli. Minister hospodárstva je nadšený, podľa jeho slov, nové časti uvidia milióny divákov a týmto sa môže po koronakríze zresuscitovať cestovný ruch na Slovensku.

legends of tomorrow, Čítajte aj Bolo načase! Jedna z najväčších seriálových blbostí súčasnosti to má zrátané

Medializácia milionárov priniesla svoje ovocie. Slováci boli zvedaví, ako vyzerá ich život. Sledovanosť aktuálne desiatej série reality šou Geissenovci – Ťažký život miliónárov na Jojke sa dostala na popredné priečky najsledovanejších programov v rámci minulého týždňa. V utorok 10. mája vysielaná epizóda dokonca v komerčnej cieľovke predbehla aj Oteckov a bola štvrtým najsledovanejších nespravodajským programom dňa. V tejto meranej cieľovej skupine pri obrazovkách sedelo 111-tisíc divákov, dosiahla 3,7% sledovanosť s trhovým podielom 14,6%. Treba podotknúť, že Jojka šou vysiela v druhom večernom slote, ktorý sa končí pred 23. hodinou.

Netflix Čítajte aj Netflix koná raketovo rýchlo! Lacnejšie predplatné spojené s reklamami chce zaviesť už čoskoro

O deň neskôr sa úspech zopakoval. Ďalšia epizóda ich reality šou obsadila piate miesto medzi najsledovanejšími nespravodajskými reláciami. Sledovalo ju bezmála 100-tisíc divákov.

Prirodzene sa natíska otázka, či a kedy uvidia Slováci výsledok, ktorí u nás Geissenovci nakrútili? Je pravdou, že vysielanie ich reality šou má u nás obrovské meškanie. Jojka vysiela „nové“ časti z desiatej série, pričom sa nakrúca pre nemeckú stanicu RTL 2 už dvadsiata sezóny.

Pri súčasnom tempe vysielania by sa Jojka dostala k tejto sérii až o niekoľko rokov a dovtedy všetci zabudnú na ich návštevu, ktorá pripomínala príchod najväčších svetových hviezd.

space force, Čítajte aj Netflix sa so seriálmi nepára! Po zlých výsledkoch ruší hviezdne obsadenú komédiu

Je tu však jedna možnosť. Televízia by mohla pri prvej možnej príležitosti zakúpiť špeciálne vysielacie práva, ktoré by umožnili v predstihu odvysielať spomínané tri epizódy a nemuselo by sa čakať, kým Jojka dobehne ostatné série. Mohol by z toho vzniknúť zaujímavý televízny event pre Jojku, ktorý by určite priniesol aj zvýšenú sledovanosť, keďže Geissenovci sú silným ťahúňom.

Či však tento scenár nastane, nie je nateraz známe. Televízia len stroho informovala, že divákov bude včas informovať, ak by tento scenár sa mal naplniť.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ