Markízu od januára nespoznáte! Pripravte sa na revolučné zmeny vo vysielaní

Radovan Vávra | 03.01.2022 07:00
druhá šanca, survivor, Foto:
Televízia Markíza od januára radikálne mení svoju vysielaciu štruktúru.
Televízia Markíza prekopáva svoju vysielaciu štruktúru. Takto výrazné zmeny tu roky neboli!
the walking dead, Čítajte aj Prichádza rozlúčka: Rok 2022 je na začiatku, pre tieto seriály bude znamenať koniec

Diváci trhového lídra boli dlhodobo zvyknutí na žánrovo nastavenú vysielaciu štruktúru. Pondelky stabilne patrili zábave a komediálnym seriálom, utorky boli zas dramatické. V stredu sa vysielali zábavné šou typu Dobre vedieť! alebo Chart Show, štvrtky roky bavila Horná Dolná. Víkendy boli filmové a záver týždňa patril ťažiskovým šou.

Matrix 4 Čítajte aj Matrix znova rozdáva farebné pilulky. Bol naozaj dobrý nápad vzkriesiť Nea a Trinity?

Lenže jeseň 2021 jasne ukázala, že aj sebavedomá Markíza sa musí prispôsobiť meniacim sa požiadavkám divákom. Väčšina jej programov zaznamenala menší, ale aj poriadne tvrdší prepad diváckej priazne. Dokonca aj megahit Pán profesor sa skĺzol smerom nadol. Tvrdo narazili Sestričky, tie sa stali „obeťou“ konkurenčnej Nemocnice, nedarilo ani detskej Tvári. Svoju najhoršiu sezónu má za sebou Horná Dolná. Darilo sa aspoň Farme, vlažne fanúšikovia prijali aj tohtoročnú Superstar.

januar hbo Čítajte aj Aké filmy prinesie január na HBO? Oscarové hviezdy aj legendárni animovaní hrdinovia v ľudskom svete

Od januára Markíza prekope staré zvyky a diváci si budú musieť zvyknúť na premiéry seriálov a šou počas nových vysielacích dní.

Pondelky, po novom, budú patriť dráme. Od 10. januára sa do vysielania dostane dlhodobo avizovaná lekárska novinka s Jánom Koleníkom – Druhá šanca. V utorok priestor dostanú nové časti Chart Show s Adelou a následne filmy.

láska na prenájom. Čítajte aj Ženská časť publika pozor! Na obrazovky prichádza nový turecký seriálový hit

Stred týždňa bude humorný! Od 12. januára o 20:30 vtrhne na obrazovky novinka Šťastní vs. Šťastní a nasledovať budú premiéroví Susedia. Kto si myslel, že kultový sitkom padne do zabudnutia, tak sa veľmi mýli. Markíza s ním bude pokračovať aj v roku 2022, aj napriek tomu, že ostatná sezóna zaznamenala najslabšie výkony a počas jesennej hlavnej sezóny sa vôbec nevysielali.

survivor, Čítajte aj Poriadny zvrat v najdrahšej reality šou na Markíze! O výhru zabojujú aj...

Úplne inak bude vyzerať aj druhá polovica pracovného týždňa. Od 13. januára štartuje najdrahšia reality šou sveta – Survivor Česko a Slovensko. Dvadsaťštyri Slovákov a Čechov sa ocitne na neznámom exotickom ostrove, kde budú v divokých podmienkach bojovať o 100-tisíc eur. Survivor dostane priestor aj počas piatkového prime-timu. Vysielací čas je veľkorysý, Markíza ním vyplní celý večerný slot až do 23:00.

Sobotné večery počas zimného obdobia, budú už tradične, patriť filmovej ságe o Harrym Potterovi. Fanúšikovia sa dočkajú reprízy všetkých ôsmich filmov.

červené pásky, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Markízy v roku 2021: Pohoreli veľké hity

Nedele budú filmové, až do približne druhej polovice februára. Vtedy sa očakáva nástup jarnej ťažiskovej šou. Tento rok Markíza staví na veľkolepý návrat tanečnej šou Let's Dance.

Vec, ktorá sa nezmení je podvečerné vysielanie. Od 10. januára sa vracajú Oteckovia s novou sériou a novou rodinou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ