Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O prioritách a kredibilite zahraničnej politiky SR aj s Pellegrinim

O aktuálnych témach budú v televíznych reláciách diskutovať zástupcovia koalície aj opozície.

02.03.2024 00:00
V4, Peter Pellegrini, Markéta Pekarová Adamová,... Foto: ,
Predseda NR SR Peter Pellegrini (vľavo) prichádza na summit predsedov parlamentov krajín V4 a Ukrajiny, kde ho víta predsedníčka Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová a predseda českého Senátu Miloš Vystrčil.
debata (1)
kandidati na prezidenta Čítajte viac Začínajú sa predvolebné diskusie. Kedy sa predstavia Pellegrini, Korčok, Harabin či Matovič?

Ústavný súd dal stopku niektorým častiam novely Trestného zákona ešte predtým, než bola zverejnená v Zbierke zákonov. Výhrady mal k nižším trestom, skráteniu premlčacích lehôt, ale aj k spätnému otváraniu dohôd o vine a treste. Vládna koalícia pri výbere riaditeľa SIS zmenila štatút a prezidentku obíde. Úrad špeciálnej prokuratúry sa zrejme zruší.

Robert Fico pred summitom v Paríži informoval, že odmieta posielanie slovenských vojakov na Ukrajinu, hoci by ho to malo stáť premiérsku stoličku. Z Paríža neskôr odletel na summit V4 do Prahy. Podľa vyjadrení českého premiéra Fialu mal summit ukázať, či má ešte Vyšehradská štvorka zmysel, alebo je len prežitkom.

Fico Čítajte aj Fico sa opäť obul do novinárov. Tentokrát to schytala redaktorka RTVS

Hosťami Sobotných dialógov budú podpredseda Európskeho parlamentu Martin Hojsík (PS) a predseda parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (nom. SNS). O riešeniach pre poľnohospodárov a dianí v Národných parkoch s nimi bude diskutovať moderátorka Anna Vargová. Reláciu vysiela naživo v sobotu 2. marca od 12:10 Rádio Slovensko a spravodajská televízia RTVS :24.

V nedeľnej relácii V politike budú o premlčacích lehotách či personálnych nomináciách vrátane SIS hovoriť poslanci Tibor Gašpar (Smer-SD), Samuel Migaľ (Hlas-SD), Zuzana Števulová (PS) a Branislav Gröhling (SaS). Reláciu vysiela TA3 v nedeľu 3. marca od 11:00, moderuje Richard Dírer.

Ľuboš Blaha Čítajte aj Českí novinári píšu o Slovensku: Zaujal ich Blahov rozhovor, v ktorom tvrdí, že Rusko nie je nepriateľ

Do relácie O 5 minút 12 prijali pozvanie predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) a poslanec Milan Majerský (KDH). Moderátor Marek Makara s nimi bude diskutovať aj o prioritách a kredibilite zahraničnej politiky Slovenskej republiky. Reláciu vysiela naživo v nedeľu 3. marca od 11:55 Jednotka a RTVS :24.

Aj o neformálnom rokovaní o podpore Ukrajiny v Paríži či výbere riaditeľa SIS a osude Úradu špeciálnej prokuratúry sa bude moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo rozprávať s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) a poslancom Jurajom Krúpom (SaS).

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum preferencií politických strán od agentúry FOCUS. Na telo sa začína v nedeľu 3. marca o 13:00 na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo