Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Českí novinári píšu o Slovensku: Zaujal ich Blahov rozhovor, v ktorom tvrdí, že Rusko nie je nepriateľ

V Českej republike sa píše o Slovensku. Okrem stretnutia V4 v Prahe zaujal aj rozhovor Ľuboša Blahu pre ruskú televíziu.

01.03.2024 00:00
Ľuboš Blaha Foto: ,
Ľuboš Blaha
debata (174)

Naše politické udalosti sa občas dostanú aj do zahraničných médií. V minulosti novinárov zaujali napríklad protesty proti zrušeniu Špeciálnej prokuratúry, ale aj vyjadrenia politikov ohľadom vojny na Ukrajine. Keďže posledné mesiace sú u nás naozaj turbulentné, „tešíme“ sa záujmu najmä novinárov z Českej republiky, ktorí situáciu pomerne intenzívne sledujú.

Portál iDnes.cz najnovšie zaujal rozhovor Ľuboša Blahu pre ruskú televíziu. Týmto rozhovorom sa Blaha pochválil na svojom Telegrame. V rozhovore okrem iného vyhlásil, že Rusko nie je náš nepriateľ a že urobí všetko pre mier. Autor článku nazval Blahu „známym dezinformátorom, šíriteľom konšpiračných teórií a odsúdeným klamárom“.

Fico Čítajte viac Fico sa opäť obul do novinárov. Tentokrát to schytala redaktorka RTVS

Rozhovor sa konal na Slovensku, konkrétne v priestoroch NR SR. V reportáži zo Slovenska sa objavujú aj zábery na rečniaceho Roberta Fica či na protestujúcich farmárov. Blaha v rozhovore hovorí, že upozorňuje Slovákov, že nemôžu „vyhrať vojnu proti Rusku, pretože je to superveľmoc“. Ruský redaktor konštatuje, že Blahova rétorika dráždi ľudí v Bruseli aj vo Washingtone. Do reporáže dostrihli zábery, ako Blaha vo svojej kancelárii vymieňal vlajku Európskej únie za slovenskú, hoci slovenská tam už stála. Ruská televízia ho popisuje ako človeka, ktorému „ide o národné záujmy“.

Na Telegrame Blaha uviedol, že je na rozhovor hrdý. „Ruský novinár mi vravel, že vraj som prvý z vládnych politikov z členských krajín EÚ, ktorý mu dal rozhovor – o to viac ma to teší,“ píše. Zároveň uvádza, že mal tiež rozhovor s nemeckou ARD.

V statuse tiež tvrdí, že nie je ruský agent. „Novinára z Rossija 1 zaujalo aj moje video jesenného upratovania, v Rusku z toho bol vraj hit – je fajn, že Duchoňova melódia sa šíri svetom,“ píše a naráža tak práve na výmenu vlajok vo svojej kancelárii.

šimkovičová Čítajte viac Slovanská angličtina aj vlajka namiesto obrusu. Slováci sa zabávajú na tragikomickej politickej situácii

Blaha je podpredsedom NR SR a má tak ústavnú funkciu. To zdôrazňuje aj článok v iDnes.cz. Samostatný článok venovali aj tlačovej besede pri príležitosti stretnutia V4 v Prahe, kde Robert Fico „káral“ slovenskú novinárku z RTVS. Nedávno tiež písali o tom, že sa Fico postavil na stranu Putina.

© Autorské práva vyhradené

174 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Blaha #Česká repuublika