Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Prezidentka o novele Trestného zákona, kritike koalície aj nominácii šéfa SIS

O aktuálnych témach budú diskutovať aj Danko, Tomáš, Truban či Majerský.

17.02.2024 06:00
Zuzana Čaputová Foto:
Prezidentka SR Zuzana Čaputová.
debata (5)

Po šiestich dňoch premiér Fico podpísal novelu Trestného zákona. Prezidentka s ňou nesúhlasí a napadla ju na Ústavnom súde. Koalícia ešte predtým pripustila, že premlčacie lehoty pri znásilneniach opraví, ak ich Zuzana Čaputová vráti do parlamentu. Vláda prezidentku kritizuje, že uprednostnila politický názor pred záujmami ľudí, opozícia ju podporuje.

Horúcou témou je tiež nominácia nového šéfa SIS. Koalícia nominovala advokáta Pavla Gašpara, syna poslanca Smeru-SD Tibora Gašpara. Opozícia tento výber kritizuje a vyzýva hlavu štátu na jeho nevymenovanie.

šimkovičová Čítajte aj Šimkovičovú vraj šikanujú: Ministerka sa sťažuje na „mafiánske praktiky“ Slovákov na jej pracovnej ceste

Hosťami Sobotných dialógov budú v sobotu 17. februára od 12:10 hod. minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a poslankyňa Martina Holečková (KDH). Diskusiu vysiela Rádio Slovensko a spravodajská televízia RTVS :24, moderuje Anna Vargová.

V nedeľnej diskusii V politike sa v dueli stretnú podpredseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a predseda KDH Milan Majerský. Reláciu vysiela ta3 v nedeľu 18. februára od 11:00 hod., moderuje Richard Dírer.

Čas nádejí Čítajte aj Čas nádejí opäť pritvrdzuje: Irena končí v rukách gestapa, osud Vojtu je neistý

Do O 5 minút 12 prijali pozvanie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) a poslanec Michal Truban (PS). O aktuálnej politickej situácii a prioritách v rezorte práce bude s politikmi diskutovať moderátor Marek Makara. Reláciu vysiela v nedeľu 18. februára od 11:55 hod. Jednotka a :24.

Hostkou relácie Na telo bude prezidentka Zuzana Čaputová. Moderátor Michal Kovačič sa s hlavou štátu bude rozprávať aj o novele Trestného zákona, s ktorou prezidentka nesúhlasí a napadla ju na Ústavnom súde. Relácia sa začína v nedeľu 18. februára o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo