Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šimkovičovú vraj šikanujú: Ministerka sa sťažuje na „mafiánske praktiky“ Slovákov na jej pracovnej ceste

Ministerstvo kultúry poslalo do médií vyjadrenie, podľa ktorého ministerku šikanujú.

15.02.2024 14:03
šimkovičová Foto: ,
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
debata (53)

Ministerka kultúry Martina ŠImkovičová sa momentálne nachádza na služobnej ceste v Abu Zabí. Ešte pred niekoľkými dňami médiá obletela správa, že ministerka sa namiesto troch dní zdrží na konferencii o 3 dni dlhšie, ako reálne trvá. S touto informáciou v pondelok v parlamente pracoval aj Igor Matovič.

Vo štvrtok na obed sa v TASR objavilo vyjadrenie ministerstva kultúry. To má názov ŠIKANA A MAFIÁNSKE PRAKTIKY NAMIERENÉ PROTI MINISTERKE KULTÚRY. V tomto vyjadrení sa píše o situácii, ktorá sa mala stať práve počas prebiehajúcej pracovnej cesty. Ministerku mala „slovne atakovať“ neznáma osoba.

SR Bratislava Vláda Schôdza BAX Čítajte viac Groteska s angličtinou Šimkovičovej pokračuje, koluje nové video. Odborník povedal, čo mala urobiť inak

„Slováci s kamerou a mikrofónom, ktorí sa tlačili do auta, ktoré odvážalo ministerku, ani po dvoch otázkach ministerky neodpovedali, odkiaľ sú, z akého média či inštitúcie. Muž s mikrofónom iba opakoval, že je zástupcom daňových poplatníkov. Opakovane kládol ministerke otázku, čo robí na tejto "luxusnej zahraničnej ceste za peniaze daňových poplatníkov“," píše sa vo vyjadrení od ministerstva kultúry.

„Tieto osoby bránia svojimi neustálymi útokmi ministerke vo výkone jej práce. Martina Šimkovičová sa pýta, kto tieto aktivity platí. Kto zaplatil cestu a ubytovanie dvom provokatérom? S akým zámerom a akým cieľom?“ pýta sa ministerka vo vyjadrení. Ďalej v ňom tvrdí, že by hocikedy odpovedala na slušné otázky od novinárov. Aktuality však tvrdia, že im ministerka na mail s otázkami neodpovedala. Pre Startitup ministerstvo tvrdilo, že v Abu Zabí má štandardný sprievodný program, jej pracovná cesta vraj nie je dlhšia, ako je nutné.

Video sa ešte neobjavilo

Ministerstvo kultúry uzatvára tlaočvú správu rečníckymi otázkami. „Sledovali takýmto spôsobom aj aktivity ministrov bývalej vlády? Sliedili takto po ministerke Milanovej či Hroncovej? Čo sme sa dozvedeli o ich zahraničných cestách? Aký bol výsledok ich ciest pre Slovensko?“ uvádza sa v poslednom odstavci tlačovej správy.

Ministerstvo kultúry sa aj v tejto správe uchýlilo k špekuláciám. Pýtajú sa, kto platí ľudí, ktorí ju konfrontovali a nazýva to šikanou. Aj v minulosti boli pritom členovia vlády alebo výrazné osobnosti ohrozené, či konfrontované. Spomeňme si napríklad na lekárov počas pandémie, ktorí mali pod oknami nahnevaných ľudí.

Martiny Šimkovičová Čítajte viac Šimkovičovej angličtina rozbila internet: Matovič a jeho one time, next time môže puknúť závisťou

Video, ktoré si mala „neznáma osoba“ na pracovnej ceste Šimkovičovej natáčať, sa zatiaľ neobjavilo. AK by ste nim disponovali, neváhajte nám ho zaslať.

Ministerka opäť púta pozornosť

Slovensko a Spojené arabské emiráty (SAE) majú záujem podpísať memorandum o kultúrnej spolupráci. Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová sa na tom v stredu v Abú Zabí zhodla s ministrom kultúry a vzdelávania SAE Sálimom al-Kásimím. TASR o tom informovali z odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR.

Rokovali o možnostiach vzájomnej spolupráce a jednou z tém bolo aj zmienené memorandum, ktoré by uvítali vzhľadom na obojstranný záujem nájsť prienik v spoločných témach z oblasti kultúry. Takéto memorandum by podľa ich slov zabezpečilo kontinuálnu spoluprácu.

„To, že kultúra spája, nie je iba fráza. Je to univerzálny jazyk, cez ktorý ľudia k sebe vedia nájsť cestu,“ povedala po stretnutí Šimkovičová. Uviedla tiež, že urobí maximum pre to, aby sa kultúrna spolupráca SR a SAE dynamicky rozvíjala. Bude hľadať cesty, ako dostať jedinečnú slovenskú kultúru do emirátov a naštartovať tak nielen spoluprácu v oblasti kultúry, ale aj cestovného ruchu.

Počas tejto pracovnej cesty sa objavili videá, na ktorých Šimkovičová hovorí počas panelovaj diskusie o spájaní kultúr. Niektorí ľudia kritizujú jej angličtinu, iní zase obsah. My sme sa na názor pýtali odborníka.

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Martina Šimkovičová