Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O Ficovej vláde, novele Trestného zákona aj zmenách v polícii

O aktuálnych témach budú diskutovať zástupcovia koalície aj opozície.

10.02.2024 06:00
Matúš Šutaj Eštok, Robert Fico, ministerstvo... Foto:
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a premiér Robert Fico.
debata (6)

Poslanci koalície tento týždeň schválili novelu Trestného zákona, ktorá znižuje tresty za korupciu a skracuje premlčacie doby. Prezidentka už avizovala, že sa bude snažiť, aby vôbec nenadobudla účinnosť. Vláda Roberta Fica si medzitým schválila zvýšenie platov o tisícky eur. Zároveň predstavila nových štátnych tajomníkov, medzi ktorými je aj kontroverzná exministerka Gabriela Matečná.

Marcel Merčiak Čítajte aj Známy moderátor RTVS prekvapuje. Bude písať pre portál zaradený na zozname webov so sporným obsahom

Hosťami Sobotných dialógov budú predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) a poslanec Július Jakab (hnutie Slovensko). moderátorka Anna Vargová bude s politikmi diskutovať aj o snahe opozície odvolať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Reláciu vysiela naživo v sobotu 10. februára od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24.

Do nedeľnej relácie V politike prijali pozvanie minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a poslanec Juraj Krúpa (SaS). O politickom dianí aj v kontexte zmien v oblasti trestného práva bude na ta3 v nedeľu 11. februára od 11:00 hod. s oboma politikmi diskutovať moderátor Richard Dírer.

Martiny Šimkovičová Čítajte aj Bývalý kolega otvorene o Šimkovičovej: Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka kultúry

V relácii O 5 minút 12 sa stretnú minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD) a poslanec Marián Čaučík (KDH). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude hovoriť aj o krokoch vlády v súvislosti s cenami potravín a situácii v slovenskom agrosektore. Diskusiu vysiela naživo v nedeľu od 11:55 hod. Jednotka a spravodajská televízia :24.

Sporná novela Trestného zákona, ktorá znižuje tresty za korupciu a skracuje premlčacie doby, bude témou diskusie Na telo, ktorej hosťami budú koaličný poslanec Roman Michelko (SNS) a opozičná poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Relácia sa začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk, prinesie aj exkluzívny prieskum agentúry FOCUS o tom, aký trest je spravodlivý napríklad za krádež milióna eur. Moderuje Michal Kovačič.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo