Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bývalý kolega otvorene o Šimkovičovej: Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka kultúry

Pavel Bruchala si na Instagrame zaspomínal na Martinu Šimkovičovú.

09.02.2024 12:29
Martiny Šimkovičová Foto: ,
Ministerka kultúry Martiny Šimkovičová počas tlačovej konferencie v Dvorane Ministerstva kultúry v Bratislave, 7. február 2024
debata (15)

Martina Šimkovičová čelí kritike už niekoľko mesiacov. Po tom, čo sa stala ministerkou kultúry, sa rozhodla veľmi tvrdo vystupovať nielen voči LGBTI+ komunite, ale aj voči slobode prejavu umelcov. Najnovšie chce priamo zasahovať do toho, ako Fond na podporu umenia rozdeľuje dotácie.

Na Instagrame si na jej pôsobenie v Markíze zaspomínal Pavel Bruchala, ktorý so Šimkovičovou svojho času moderoval. „To boli časy… keď Maťa ešte bývala na Slovensku… keď moderovala v “tradičnej” televízii…nosila pekné a vkusné oblečenie počas Telerána, keď sme sa spolu smiali počas našich vysielaní naživo…,“ píše v Instagramovom príspevku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pavel Bruchala (@pavel_bruchala)

„Nuž a casy sa zmenili… Maťa sa odsťahovala do Rakúska, prestala moderovať v Markíze a začala mať názory, aké má. Ja to rešpektujem, aj z titulu toho, že sme spolu niekoľko rokov boli spolumoderátorská dvojica v Teleráne. Ale ocitli sme sa na opačných brehoch rieky, aj doslovne, aj symbolicky…,“ pokračuje Bruchala.

Pokračuje tiež a píše, že na ňu nebude nadávať, pretože to nepokladá za slušné. „No je mi smutno, kam smeruje kultúra na Slovensku. Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka kultúry, a to je na tomto Slovensku desivé. Vysoké politické funkcie dostávajú ľudia, ktorí ich ani nechceli a ani na to nemajú skúsenosti a predpoklady. Spomeňme si aj na Igora M. Ale to je vlastne obraz našej “kultúry”…,“ píše.

Dodáva, že snáď raz na Slovensku budú politici aj odborníkmi. Dodáva tiež, že verí, že si raz sadnú na kávu a slušne sa porozorávajú.

šimečka Čítajte viac Naša opozícia nevie narátať do 30 a Matovič kampaňuje po svojom. Vtipy na internete im to zrátali

Šimkovičovú budú odvolávať

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) má byť v pondelok (12. 2.). Začať sa má ráno o 9.00 h. Informoval o tom predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas piatkového rokovania, píše o tom TASR.

Návrh na odvolanie ministerky kultúry podali opoziční poslanci. Argumentujú nekompetentnosťou ministerky aj jej výrokmi či plánmi v oblasti kultúry. Strany PS a SaS jej vyčítajú, že nekomunikuje s relevantnými predstaviteľmi kultúrnej obce a nerozumie potrebám kultúry. Ministerka iniciatívu na jej odvolanie považuje za bežnú súčasť politického boja.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Šimkovičová