Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Známy moderátor RTVS prekvapuje. Bude písať pre portál zaradený na zozname webov so sporným obsahom

10.02.2024 00:00
Marcel Merčiak Foto:
Moderátor RTVS a intendant televízneho okruhu :Šport Marcel Merčiak.

Pre internetový denník Štandard bude písať známy známy moderátor a športový komentátor RTVS Marcel Merčiak. „Pre Štandard bude písať najmä hlbšie analýzy domáceho a svetového futbalu, športové zaujímavosti, no pribudnú aj rozhovory s osobnosťami slovenského športu, a opäť futbalu zvlášť,“ uviedol na webe Štandardu jeho šédredaktor Jaroslav Daniška.

Hokej je na JOJke Čítajte aj Hokej dostal nový domov na JOJke: Televízia spúšťa novú grafiku a upútavky s hokejovými legendami

Merčiak naďalej zostáva zamestnancom RTVS, kde je vedúcim programového okruhu :Šport a diváci ho poznajú aj ako dlhoročného moderátora zábavno-súťažnej relácie Čo ja viem. So Štandardom bude spolupracovať externe, prispievať bude dvomi textami týždenne.

Vo svojom prvom článku píše o ankete Športovec roka. Priamy prenos zo slávnostného odovzdávania ocenení najlepším športovcom a športovým kolektívom za rok 2023 pritom vysielala v pondelok 5. februára Jednotka RTVS.

V športovej sekcii spravodajského portálu RTVS však Merčiak o podujatí nepísal, svoj pohľad na víťazku Danku Bartekovú a slovenskú futbalovú reprezentáciu pred blížiacimi sa ME vo futbale zverejnil na webe Štandardu v článku s názvom „Potlesk pre Bartekovú a rastúce očakávania pred futbalovou reprezentáciou“.

Róbert Fico úrad vlády SR Čítajte aj Premiér Fico: RTVS je dnes čisto protivládna televízia, ľudia ako Machaj nemajú čo robiť na jej čele

„Marcel, vitaj v Štandarde, tešíme sa na tvoje texty a som si istý, že spolu so Samom Prekopom vytvoríte pre našich čitateľov silnú športovú sekciu. Šport, to nie sú iba výsledky, to je najmä hra, a o tom sa dá pútavo písať. Obzvlášť mám radosť, že pôjde najmä o futbal – najkrajší zo všetkých športov -, že začneme rozoberať a analyzovať, veď ako si to povedal u nás v redakcii: futbal, to je v prvom rade myšlienka a filozofia,“ privítal Daniška nového spolupracovníka.

Zároveň oznámil, že novým hlavným redaktorom spravodajstva v Štandarde sa stal Igor Stupňan, dlhoročný novinár, ktorý pracoval v denníkoch Sme, Pravda či v agentúre SITA.

Nové posily Štandardu (zľava): Igor Stupňan a... Foto: Štandard
Igor Stupňan, Marcel Merčiak, Štandard Nové posily Štandardu (zľava): Igor Stupňan a Marcel Merčiak.

Portál Konšpirátori.sk zaradil Štandard na zoznam webov so sporným obsahom, pri ktorých majú členovia komisie pochybnosti o ich dôveryhodnosti a kvalite obsahu. „Stránka obsahuje klamlivé, dezinformačné správy a lživú propagandu, čiže tvrdenia, ktoré sú v rozpore s faktami, napr. fotografie a videá použité v inom, zavádzajúcom kontexte, vymyslené alebo závažne prekrútené udalosti atď. Netýka sa jasne prezentovaných názorových článkov,“ uvádzajú Konšpirátori.sk dôvod zaradenia na zoznam konšpiračných we­bov.

Internetový denník Štandard založil producent a režisér Peter Núñez. Od vzniku v novembri 2020 je jeho šéfredaktorom Jaroslav Daniška, ktorý predtým pracoval v redakciách Postoj a .týždeň. V RTVS Daniška moderuje televízny diskusný formát Do kríža, ktorý uvádza Dvojka v stredajšie večery v neskoršom vysielacom čase.

O vyjadrenie sme požiadali RTVS, článok budeme aktualizovať.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Denník Štandard