Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Úplne prvý prezidentský duel Andreja Danka s Ivanom Korčokom

Prinášame prehľad hostí a tém vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a ta3.

19.01.2024 18:00
Danko Korčok Foto:
Prezidentskí kandidáti: podpredseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok.
debata (11)

Slovensko si v marci bude voliť novú hlavu štátu. Do boja o prezidentský palác sa napokon zapoja dvaja koaliční kandidáti. Spolu s Petrom Pellegrinim sa o post uchádza aj Andrej Danko, ktorý posledné dni musí vysvetľovať okolnosti jeho dopravnej nehody. V opozičnom tábore si drží najväčšiu podporu Ivan Korčok.

Námestia opäť zaplnili davy ľudí. Protestovali proti novele trestného zákona, ktorá predpokladá zrušenie špeciálnej prokuratúry, mimoriadne v parlamente vystúpila aj prezidentka Zuzana Čaputová. A rezonovalo dianie na ministerstve kultúry, kde pripravované legislatívne zmeny vyústili do petície za odvolanie ministerky Martiny Šimkovičovej. Podpísalo ju už 100-tisíc ľudí.

RTVS Mlynská dolina Čítajte viac RTVS vo finančnej tiesni našla riešenie: Dve stanice nevypne, pristúpi k zásadným obmedzeniam vysielania

Do Sobotných dialógov prijal pozvanie predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Moderátorka Anna Vargová s ním bude diskutovať o reforme trestného práva, cenách potravín a prezidentských voľbách. Reláciu vysiela v sobotu od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia RTVS :24.

V nedeľnej diskusii V politike sa stretnú poslanci slovenského parlamentu Marián Kéry (Smer-SD) a Ivan Štefunko (PS) a europoslanci Katarína Roth Neveďalová (Smer-SD) a Martin Hojsík (PS). Témou diskusie bude aj vládny návrh zmien v trestnom zákone a rezolúcia europoslancov, ktorá ho odsudzuje. Relácia sa začína o 11:00 hod. na ta3, moderuje Richard Dírer.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj Rozdelí sa RTVS na televíziu a rozhlas? Otázka je stále otvorená, uviedli v diskusii koaliční poslanci

Hosťami O 5 minút 12 budú predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini a predseda KDH Milan Majerský. O politickej situácii a stratégii pred prezidentskými voľbami budú diskutovať s moderátorkou Martou Jančkárovou. Reláciu vysiela v nedeľu od 11:55 hod. Jednotka a RTVS :24.

Na telo prinesie úplne prvý prezidentský duel s dvoma prezidentskými kandidátmi – podpredsedom parlamentu a šéfom SNS Andrejom Dankom a bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. O aktuálnych politických témach sa s nimi bude rozprávať moderátor Michal Kovačič. Na telo sa začína v nedeľu o 13:00 hod. na Markíze a na webe TVnoviny.sk.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo