Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Herecký víťaz roka: Psychopat, vtipkár aj dobrák od kosti. Neuveriteľné, koľko seriálov stihol

Ku ktorému slovenskému hercovi boli v tomto roku najviac prajné televízne obrazovky a filmové plátna?

22.12.2023 06:00
Klamstvo, Tomáš Maštalír Foto:
Tomáš Maštalír na zábere zo seriálu Klamstvo.
debata (1)
 14A2070 Čítajte viac Herecká víťazka roka: Najprv ovládla najsledovanejšiu šou a potom najsledovanejší seriál Slovenska

Slovenské televízie uviedli uviedli v tomto roku množstvo pôvodných seriálov a zábavných relácií, v ktorých sa divákom predstavili nielen známi herci, ale aj úplne nové tváre. Ktorý z nich bol najviditeľnejší a môže si pripísať titul hereckého víťaza roka?

Z mužských predstaviteľov patril tento rok jednoznačne Tomášovi Maštalírovi, ktorého diváci videli v mnohých projektoch nielen na televíznej obrazovke, ale zažiaril aj na filmovom plátne.

bridgerton, Čítajte viac Najlepšie seriály roka 2023 podľa Mediakliku: Top chuťovky, ktoré prevalcovali celý svet

Na jar sa divákom predstavil ako charizmatický chirurg s temnou dušou v dramatickom seriáli Klamstvo, kde mu v role učiteľky Laury sekundovala Monika Horváthová. Slovenskú adaptáciu seriálu, ktorý vznikol podľa britskej predlohy, nakrútil režisér Braňo Mišík, v pondelkové večery ho uvádzala televízia Markíza.

Hlavné úlohy Andreja a Laury v seriáli Klamstvo... Foto: TV Markíza
Klamstvo, Tomáš Maštalír, Monika Horváthová Hlavné úlohy Andreja a Laury v seriáli Klamstvo stvárňujú Tomáš Maštalír a Monika Horváthová.

Na jar sa na obrazovke Markízy predstavil aj v ďalšej novinke. V dobovom seriáli Dunaj, k vaším službám stvárňoval Leopolda, najstaršieho syna Kučerovcov, ktorý zostal po nešťastnom páde z koňa pripútaný na invalidný vozík. Zo seriálu sa však pred letom pre pracovnú zaneprázdnenosť vytratil a jeho postava sa už v jesenných epizódach neobjavila.

Tomáš Maštalír stvárnil Leopolda Kučeru v... Foto: TV Markíza
dunaj, maštalír, Tomáš Maštalír stvárnil Leopolda Kučeru v prvých dvoch sériách seriálu Dunaj, k vašim službám.
collage Čítajte viac Veľký prehľad: Iveta alebo Dunaj? Tanec alebo pečenie? Favoritom divákov boli v tomto roku tieto programy

Do tretice sa v seriáloch televízie Markíza objavil na jeseň ako stredoškolský učiteľ Samo Vozár v piatej sérii komediálneho seriálu Pán profesor, kde je jeho hereckou partnerkou Gabriela Marcinková ako učiteľka Klaudia.

Finálová epizóda Pána profesora bola  svadobná... Foto: Markíza
marcinková Finálová epizóda Pána profesora bola svadobná - pred oltár sa postavili Samo (Tomáš Maštalír) a Klaudia (Gabriela Marcinková).

Na obrazovke televízie Joj sa od leta objavuje v netradičnom seriáli Tomáš a Diana, ktorý vznikol podľa francúzskeho originálu. V krátkych vtipných skečoch z partnerského života hlavným predstaviteľom seriálového páru – Diane Mórovej a Tomášovi Maštalírovi – sekundujú viacerí známi herci, ktorých však divák vidí len v náznakoch, priamo do tváre vidí len ústrednej dvojici. Vyvrcholením jesennej sezóny bol vianočný špeciál.

Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana. Foto: TV JOJ
tomáš a diana, Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana.

Obľúbeného herca mohli diváci vidieť aj minisérii Matematika zločinu, ktorú uviedla streamovacia služba Voyo. Príbeh inšpirovaný skutočnou udalosťou a rovnomenným podcastom nakrútil režisér Peter Bebjak, Tomáš Maštalír v ňom stvárnil rolu uznávaného pražského advokáta.

Záber z minisérie Matematika zločinu. Foto: Voyo
Matematika zločinu, maštalír, Záber z minisérie Matematika zločinu.

Svoj improvizačný talent prejavil v netradičnej polohe zabávača v šou Možné je všetko!, ktorú na jeseň priniesla televízia Markíza. V bláznivej šou plnej prekvapení a nečakaných zvratov sa známe tváre ocitajú v situáciách, ktoré si ani nevedeli predstaviť. Zabávať budú divákov aj na Silvestra.

Tomáš Maštalír a Jana Kovalčiková na zábere zo... Foto: TV Markíza
Možné je všetko, Tomáš Maštalír, Jana Kovalčiková Tomáš Maštalír a Jana Kovalčiková na zábere zo zábavnej šou Možné je všetko.
Polícia Hvar Čítajte aj Seriálová hviezda Jojky sa predstaví v novom projekte Markízy. A takto vyzerá výsledok...

Na plátnach kín sme mohli Tomáša Maštalíra vidieť v romantickej komédii Nikdy nehovor nikdy, kde stvárnil hlavnú úlohu spolu s Terezou Kostkovou. Film režiséra Braňa Mišíka (Klamstvo, Priznanie, Hniezdo) prišiel do kín začiatkom augusta a stal sa z neho letný kinohit. Ak ste film v kine nestihli alebo si ho chcete pozrieť ešte raz, nájdete ho už v ponuke streamovacej služby Netflix.

Hlavné herecké hviezdy filmu Nikdy nehovor... Foto: NUNEZ NFE
Nikdy nehovor nikdy, Tomáš Maštalír, Tereza Kostková Hlavné herecké hviezdy filmu Nikdy nehovor nikdy - Tereza Kostková a Tomáš Maštalír.

Obľúbený herec nebude na obrazovkách alebo veľkom plátne chýbať ani budúci rok. Už teraz je známe, že stvárni hlavnú rolu v seriáli Českej televízie Vedľajší produkt, v televízii Joj ho uvidíme v novom seriáli Vytoč môjho agenta a tiež v pokračovaní Tomáša a Diany, a na plátnach kín v mysterióznom trileri Smršť, ktorý vznikol podľa rovnomenného knižného bestselleru Jozefa Kariku.

Anna Geislerová a Tomáš Maštalír stvárňujú vo... Foto: DNA Production
Smršť Anna Geislerová a Tomáš Maštalír stvárňujú vo filmovej novinke Smršť manželský pár prechádzajúci krízou.

Ktorá herečka sa podľa redakcie Mediakliku stala víťazkou roka 2023, vám prezradíme už zajtra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #rok 2023