Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálová hviezda Jojky sa predstaví v novom projekte Markízy. A takto vyzerá výsledok...

Odľahčený kriminálny seriál sa odohráva v obľúbenej dovolenkovej destinácii mnohých Slovákov a Čechov.

20.12.2023 06:00
Polícia Hvar Foto:
Záber zo seriálu Polícia Hvar s Alžbetou Ferencovou a Jakubom Štáfkom v hlavných úlohách.
debata

Slovenskú speváčku, tanečnicu a modelku Alžbetu Ferencovú, ktorá je známa aj pod pseudonymom Zea, vystrelilo medzi herecké hviezdy stvárnenie svojráznej Ivety v rovnomennom komediálnom seriáli televízie Joj na jar tohto roka. Historicky najsledovanejší seriál Jojky už má isté pokračovanie, nových desať častí televízia uvedie budúci rok.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Programová riaditeľka Markízy: Vieme, že náš 'úspech' trvá len 24 hodín, kým neprídu ďalšie čísla sledovanosti

Ferencovú však diváci uvidia na jar aj v ďalšom seriáli. Tentokrát to bude odľahčený kriminálny seriál z atraktívneho chorvátskeho prostredia, kam státisíce slovenských a českých turistov každoročne prichádzajú na letnú dovolenku. Seriálová novinka Polícia Hvar (pracovný názov bol Dobro došli) bude mať premiéru na jar na obrazovke televízie Nova, neskôr sa dočká uvedenia aj na Voyo alebo na Markíze.

Dovolenka s trochou napätia

Na dovolenke sa môže stať čokoľvek. I zločin. A pre tieto prípady je tu česko-slovenská dvojica detektívov v podaní Jakuba Štáfka a Alžbety Ferencovej. V kriminálnom seriáli s názvom Polícia Hvar divákov zavedú na pláže chorvátskeho ostrova. „Diváci a diváčky sa môžu tešiť na pútavé kriminálne prípady zo slnečného Chorvátska, ktoré budú odľahčené sviežim humorom,“ priblížila Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

Zábery zo seriálu Polícia Hvar Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Alžbeta Ferencová a Jakub Štáfek v komediálnej...

Dej seriálu sa odohráva na ostrove Hvar, na ktorom ústredná dvojica česko-slovenských detektívov pomáha objasňovať zločiny českých a slovenských turistov. Michal a Ivana sú ako oheň a voda. Zatiaľ čo on je vtipný, sarkastický detektív zo „starej školy“, ona je slobodomyseľná, temperamentná žena. Spoločne musia napraviť porušenú harmóniu slnečného ostrova.

Alžbeta Ferencová je ako kapitánka Ivana Štefániková bojovníčka s hlavou v oblakoch. Vyrástla v „zlatej klietke" nóbl rodiny a dokáže byť neznesiteľná. Vždy stojí na strane slabých a utlačovaných, má veľký zmysel pre spravodlivosť. Jakub Štáfek ako kapitán Michal Pokorný stvárňuje chytrého primitíva. Čo na srdci, to na jazyku. Môže pôsobiť samoľúbo, ale aj keď si hraje na drsňáka, je to vlastne citlivý chlapík.

tomáš a diana, Čítajte aj Tento rok sa roztrhlo vrece s vianočnými seriálovými epizódami: Po Markíze ide do boja o diváka aj Jojka

„Polícia Hvar je kriminálka s nádychom prázdninovej pohody. Má tu výhodu, že sa nemusíme striktne držať procedurálnych pravidiel vyšetrovania, ale, naopak, môžeme viac zapojiť humor aj dobrodružstvo. Pritom však divák stále môže celú epizódu lúštiť kriminalistickú zápletku," hovorí Davil Musil, kreatívny producent a spoluscenárista.

Zmiešaný miestny policajný aparát sa dostane k vyšetrovaniu aj tých najzávažnejších zločinov. Pravidlo je jasné. Česká mŕtvola, český hlavný vyšetrovateľ. A naopak. Vďaka živej, špecifickej prázdninovej atmosfére sa však i s kolegami stanú súčasťou niekoľkých bizarných komunít. Vraždy a iné zločiny ich zavedú napríklad medzi kúzelníkov, indiánov, ale aj svadobných podvodníkov alebo plážových volejbalistov.

popoluška, tri oriešky pre popolušku, Čítajte aj Vianoce na RTVS: Markíza s Jojkou sa zapotia. Nebude to len o Popoluške, toto je tromf sviatkov...

Osemdielny seriál vznikol v spolupráci s produkčnou spoločnosťou DNA Production, za ktorou stoja producenti Rasťo Šesták a Peter Bebjak. Väčšina príbehu seriálovej novinky sa odohráva priamo v Chorvátsku, menšia časť tiež na Slovensku a v Česku.

„Tento nový projekt v sebe spája všetko, čo má divák v televíznych seriáloch rád – napätie, dobrodružstvo, humor a postavy, aké každý z nás už niekedy stretol a dokáže si predstaviť, že by sa s nimi mal o čom rozprávať. Kriminálne prípady, ktoré sa odohrávajú v krásnom prímorskom prostredí, majú výnimočnú atmosféru a vďaka humoru a energii hlavných predstaviteľov, spolu s atraktívnymi príbehmi, je to presne to, čo chceme priniesť aj na naše obrazovky – pocit dovolenky s trochou napätia," doplnil producent seriálu Rasťo Šesták.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Ferencová #TV Nova #seriál Polícia Hvar #Jakub Štáfek #DNA Production