Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce na Markíze: Rozlúčka s Perinbabou, nová podoba Štedrého večera a to nie je všetko!

Televízia Markíza predstavila programovú štruktúru na nadchádzajúce Vianoce, ktoré klopú na dvere. Ako budú vyzerať Vianoce?

07.12.2023 06:00
Perinbaba, Foto:
Markíza sa tento rok rozlúči s Perinbabou. Od budúceho roka prejde do Jojky.
debata

Tento rok je pre trhového lídra zlomový. Po prvýkrát sa dostáva do programovej neistoty, keď musí viac s overeným programom šachovať. Vianočné obdobie je pre každú stanicu diváckou žatvou a chce si zabezpečiť čo najvyššiu sledovanosť. Zvyčajne všetky tromfy dlhoročne držala v rukách Markíza, situácia v ostatnom období nabrala obrat a nastali zmeny, ktoré súvisia so žrebovaním vysielacím práv k vybraným českým a slovenským filmom a rozprávkam. Obľúbené programy tak začali rotovať a Markíza ani tento rok nemá v rukách divácky tromf – Tri oriešky pre Popolušku.

Dunaj, k vašim službám Čítajte aj Top programy novembra: To, čo dokázal Dunaj, k vašim službám, sa nepodarilo žiadnej relácii

K nej sa dostane až počas budúcoročných sviatkov, stratí však iné rozprávkové klenoty, ktoré jej zabezpečovali dominanciu najmä počas exponovaného Štedrého večera. Kombinácia Perinbaby, Popolušky, Pelíškov sa na niekoľko rokov stáva minulosťou. Už tento rok prešli Pelíšky do Jojky a od budúceho roka sa k nim pridá aj Perinbaba. Televízia aj preto už tento rok musela vymyslieť, ako vyskladá program 24. decembra. Naplno využije fakt, že sa lúči s Perinbabou a dopraje jej veľkolepý odchod, keďže ju využije 23. decembra a ešte aj počas Štedrého večera.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj RTVS reaguje: Nižší príspevok od štátu by znamenal prepúšťanie aj zrušenie dvoch staníc
Televízia Markíza tento rok chce divákom... Foto: TV Markíza
markíza, vianoce, Televízia Markíza tento rok chce divákom ponúknuť čarovné Vianoce.

Rozprávky, ktoré sa zvyčajne vysielali v podvečer, si tento rok vyskúšajú ostrejšiu konkurenciu. Perinbabu tak na Štedrý deň postaví proti RTVS a „Trom orieškom“, nasledovať bude Mrázik a Pelíšky vystrieda filmová premiéra moderného spracovania Popolušky.

„Tohtoročné Vianoce na Markíze budú skutočne čarovné a doslova nabité všetkými tradičnými rozprávkami a rodinnými filmami, bez ktorých by si diváci najkrajšie sviatky v roku azda ani nedokázali predstaviť. Tematické stanice zas ponúknu to najlepšie pre fanúšikov najrôznejších žánrov – od romantiky, cez akčné kinohity, obľúbené krimiseriály, až po kultové sitkomy,“ povedala programová riaditeľka skupiny Markíza Silvia Majeská.

farma, Čítajte aj Toto Farma ešte nezažila: Diváci sa búria, spisujú petície. Markíza prehovorila, čo bude ďalej...

Televízia Markíza prinesie divákom počas Vianoc pestrú ponuku programov. Tohtoročný slogan „Čarovné Vianoce“ je postavený na kombinácii všetkého kúzelného a magického z bohatého menu sviatočných filmov a klasických rozprávok.

V predvečer Vianoc, v sobotu 23. decembra, divákov naladí legendárna rozprávka Perinbaba (20:30) z dielne Juraja Jakubiska a nasledujúca česká romantická komédia Román pro ženy (22:35). Popoludnie vyplnia obľúbené rozprávkové príbehy O statečném kováři (13:25), Posledný bohatier (15:10) a Shrek: Zvonec a koniec (17:30).

berlin, papierový dom, la casa de papel, Čítajte aj Seriálový december: Pripravte sa na neskutočne dobrý záver tohto televízneho roka!

Na Štedrý deň, v nedeľu 24. decembra, nebudú chýbať neodmysliteľné vianočné klasiky ako Princezna ze mlejna (13:40), Soľ nad zlato (16:35), Perinbaba (18:30) či Mrázik (20:30).

Popoludní štedrovečernú pohodu dotvoria vianočné špeciály obľúbených seriálových hitov Mama na prenájom (15:50), Pán profesor (16:05) a Dunaj, k vašim službám (16:15).

Veľkou televíznou premiérou bude o 22:10 moderného spracovania legendárneho rozprávkového príbehu Popoluška so speváckou hviezdou Camilou Cabello v hlavnej úlohe. Divákom sa v nej v úlohe kráľa predstaví aj slávny predstaviteľ agenta 007 Jamesa Bonda Pierce Brosnan.

Prvý sviatok vianočný

Prvý sviatok vianočný, pondelok 25. decembra, sa bude o 20:30 niesť v znamení slovenskej premiéry vynikajúceho dobrodružného rodinného kinohitu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora, na ktorý o 23:15 svojou zasneženou atmosférou nadviaže česká komédia Špindl 2. Pondelkový sviatočný podvečer divákom spríjemnia ďalšie nezabudnuteľné rozprávky Princezna ze mlejna 2 (15:00) a Pyšná princezna (17:30)

Druhý sviatok vianočný

Druhý sviatok vianočný, utorok 26. decembra, prinesie taktiež o 20:30 hod. návrat obľúbenej vianočnej klasiky Kúzelná opatrovateľka, ktorú o 22:25 doplní dobrodružná komiksová komédia Shazam! V utorok sa diváci môžu tiež tešiť na Jána Kronera a Ondřeja Vetchého v rozprávkovej klasike Nebojsa (15:30) a chýbať opäť nebude ani legendárny Mrázik (17:10).

Vianočnú programovú ponuku osviežia aj ďalšie atraktívne filmové premiéry ako Čarodejnice (štvrtok 28. decembra o 14:55), Princ mamáčik (štvrtok 28. decembra o 20:30), Space Jam: Nová legenda (sobota 30. decembra o 14:40), Tenet (sobota 30. decembra o 20:30) či Úniková hra: Turnaj šampiónov (sobota 30. decembra o 23:30).

Aj pred a medzi sviatkami sa diváci a diváčky môžu tešiť na filmové klasiky ako Slunce, seno, jahody (štvrtok 21. decembra o 20:30), Slunce, seno, a pár facek (streda 27. decembra o 20:30), Kúzelná opatrovateľka 2 (piatok 29. decembra o 20:30) alebo Nevera po slovensky (nedeľa 31. decembra o 14:00).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Vianoce 2023