Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix, HBO Max, Voyo, Disney+ či SkyShowtime? Ktorú streamovaciu službu si vybrať a koľko to stojí?

Veľký prehľad cien predplatného svetových aj lokálnych streamovacích služieb.

23.08.2023 06:00
streamovacie služby Foto:
debata (1)
Eurovízia, Slovensko Čítajte aj RTVS chce Slovensko vrátiť na Eurovíziu. Naposledy sme sa súťaže zúčastnili pred desiatkou rokov

Streamovacie služby prudko naberajú na popularite. Diváci všetkých vekových kategórií si môžu vyberať zo širokej filmovej a seriálovej ponuky, ktorú si môžu pozrieť, keď majú čas a chuť. Pri pozeraní ich už neobmedzuje ani jazyková bariéra, ponúkaný obsah je prevažne k dispozícii so slovenským alebo českým dabingom, prípadne s titulkami.

Slovenskí používatelia majú okrem svetových služieb ako Netflix, HBO Max, Disney+ , Apple TV+ či SkyShowtime aj lokálne videoslužby. Slovenské a české televízie lákajú predplatiteľov najmä na domácu tvorbu, ktorú môžu vidieť v predstihu a bez reklamy. Ktorú streamovaciu službu si teda vybrať a koľko to stojí?

Netflix

  • Basic: 7,99 € mesačne
  • Standard: 9,99 € mesačne
  • Premium: 11,99 € mesačne

Streamovací gigant ponúka najväčšiu knižnicu filmov a seriálov, aj z originálnej produkcie Netflixu. V najpopulárnejším patria Stranger Things, The Witcher (Zaklínač), Wednesday, Emily in Paris alebo The Crown (Koruna). Český alebo slovenský dabing je k dispozícii takmer vo všetkých tituloch, rovnako ako titulky. Do ponuky pribúdajú aj slovenské a české kinohity.

Základné predplatné Basic ponúka všetky filmy a seriály v HD kvalite. Počet používateľov, ktorý môžu obsah súčasne sledovať, je obmedzený na jedného. Používatelia, ktorí chcú sledovať filmy a seriály vo vyššej kvalite a na viacerých zariadeniach súčasne, si musia zvoliť drahšie predplatné.

Vo verzii Standard majú obsah dostupný na dvoch zariadeniach v kvalite Full HD a vo verzii Premium sú štyri podporované zariadenia súčasne a tituly v kvalite Ultra HD. Filmy alebo seriály je možné po stiahnutí do zariadenia sledovať aj bez pripojenia k internetu. Zákazníci O2 majú predplatné Basic vo vybraných paušáloch. Verzia Standard je za príplatok 2 eurá mesačne a Premium za 4 eurá mesačne.

HBO Max

  • Mesačné preplatné: 6,99 €
  • Ročné predplatné: 54,99 € (zľava 34 %, t.j. 4,58 € mesačne)

V ponuke HBO Max nájdu predplatitelia najnovšie kinohity od Warner Bros., DC a Cartoon Network, a tiež novinky z dielní HBO a Max Original. Medzi najpopulárnejšie tituly patria seriály Ako to bolo ďalej, Hra o tróny, Rod draka či Príbeh služobníčky, ale aj kultoví Priatelia alebo Teória veľkého tresku.

HBO Max v rámci predplatného ponúka prístup k maximálnej možnej kvalite, ktorá sa nastavuje automaticky na základe dostupného internetového pripojenia. Predplatiteľ si môže vytvoriť päť používateľských profilov na jeden účet a sledovať filmy a seriály na troch zariadeniach súčasne. Tituly je možné po stiahnutí do zariadenia sledovať aj bez pripojenia na internet. Český alebo slovenský dabing je takmer vo všetkých tituloch, titulky sú dispozícii vo všetkých. Prihlásiť sa k službe možno aj cez vybraných operátorov.

Voyo

  • Mesačné preplatné: 5,99 €
  • Bezplatné vyskúšanie na 7 dní

Voyo ponúka viac ako 1 300 filmov a seriálov, a to vrátane obľúbených programov z obrazoviek staníc skupiny Markíza, ktoré prináša skôr než v klasickom TV vysielaní. Do ponuky postupne pribúdajú nové exkluzívne tituly pôvodnej tvorby pod značkou Voyo Originál. Na platforme je k dispozícii aj živé vysielanie vybraných TV programov, priame prenosy športov a rozšírené verzie vybraných reality šou, a tiež špeciálna sekcia pre deti.

Predplatitelia môžu obsah sledovať súčasne na piatich zariadeniach, pričom súbežné prehrávanie videa je možné na dvoch zariadeniach a vybrané tituly sa dajú stiahnuť. Zahraničné filmy a seriály sú dabované a sú k dispozícii v slovenskom alebo českom dabingu. Väčšina titulov je v HD kvalite, najvyššia dostupná kvalita pri vybraných tituloch je Full HD, ich počet sa priebežne rozširuje. Voyo je dostupné aj cez operátorov O2, Telekom a Digi, ktorí ho ponúkajú v oklieštenej verzii Voyo Štart ako benefit k vybraným službám

Disney+

  • Mesačné preplatné: 7,99 €, po zdražení 9,99 €
  • Ročné predplatné: 79,90 €, po zdražení 99,90 €

Disney+ ponúka exkluzívne filmy, seriály a tiež pôvodnú tvorbu, ktorá zahŕňa tvorbu štúdií Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, Star a ďalších. Predplatitelia si môžu vytvoriť sedem rozličných profilov a obsah sledovať na štyroch obrazovkách súčasne. Maximálne rozlíšenie sa mení v závislosti od sledovaného titulu a tiež od zariadenia, na ktorom je film alebo seriál spustený.

Streamovacia služba od novembra zvýši ceny o 25 %. Nová výška predplatného začne platiť od 1. novembra 2023 pre nových používateľov a od 1. decembra 2023 aj pre súčasných zákazníkov. V niektorých krajinách začne ponúkať aj lacnejší paušál s reklamami, Slovenska sa však zatiaľ nebude týkať.

SkyShowtime

  • Mesačné preplatné: 5,99 €
  • Ročné predplatné: 46,99 € (zľava 33 %, t.j. 3,92 € mesačne)
  • Bezplatné vyskúšanie na 7 dní

Streamovacia služba prináša filmové hity, dokumenty a exkluzívne seriály od najväčších filmových štúdií: Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount a Nickelodeon. K najpopulárnejším seriálom patria Yellowstone s Kevinom Costnerom, Tulsa King so Sylvestrom Stallonem alebo séria Star Trek.

SkyShowtime je na Slovensku dostupný od februára tohto roka, predplatné patrí k najnižším za video služby dostupné na Slovensku. Ponúka neobmedzené streamovanie alebo sťahovanie v kvalite Full HD, sledovanie obsahu na troch zariadeniach súčasne a vytvorenie piatich profilov na jeden účet, aj detského profilu.

Foto: SkyShowtime
SkyShowtime

Apple TV+

  • Mesačné preplatné: 6,99 €
  • Bezplatné vyskúšanie na 7 dní
  • Pri kúpe zariadenia Apple zadarmo na 3, 6 alebo 12 mesiacov

Streamovacia služba spoločnosti Apple obsahuje exkluzívne seriály a filmy Apple Original, nové premiéry sú k dispozícii každý mesiac. Medzi najpopulárnejšie seriály patria komediálny Ted Laso, temné Bad Sisters, sci-fi Foundation, alebo kritikmi oceňovaný seriál The Morning Show s Jennifer Aniston a Reese Witherspoon v hlavných úlohách. Z filmových titulov je to napríklad víťaz Oscara za najlepší film CODA alebo hity ako Greyhound, Swan Song, Wolfwalkers a ďalšie.

Všetok obsah je dostupný s českými alebo slovenskými titulkami. Zdieľať sa môže s piatimi členmi rodiny a pozerať súčasne na šiestich zariadeniach. Tituly sa môžu stiahnuť do zariadenia Apple a pozerať bez pripojenia na internet.

Prime Video

  • Mesačné predplatné: 5,99 €
  • Bezplatné vyskúšanie na 30 dní

Prime Video ponúka okrem obľúbených filmov a seriálov aj exkluzívny obsah pod značkou Amazon Originals, ako napríklad The Man in the High Castle alebo Mozart in the Jungle. Používatelia si môžu vytvoriť šesť profilov na jeden účet a sledovať filmy a seriály na troch zariadeniach súčasne. Všetky tituly si môžu tiež stiahnuť do aplikácie a pozerať bez pripojenia na internet.

FilmBox+

  • Mesačné preplatné: 3,99 €
  • Bezplatné vyskúšanie na 7 dní

Streamovacia platforma FilmBox+ ponúka obsah zahŕňajúci všetky žánre vrátane filmov z Hollywoodu, obľúbené evergreeny a populárne seriály. Patrí pod holandskú spoločnosť SPI International, ktorá je u nás známa vďaka širokej ponuke prémiových zábavných televíznych staníc FilmBox.

Rovnako ako lokálne streamovacie služby Voyo a JOJ Play ponúka aj živé vysielanie TV staníc. Dostupná knižnica seriálov a filmov sa líši vzhľadom na krajinu a môže sa občas meniť v niektorých regiónoch v dôsledku lokalizácie rozhrania a obsahu.

Canal+

  • Mesačné predplatné: 7,49 €
  • Ročné predplatné: 74,90 € (12 mesiacov za cenu 10)
  • Bezplatné vyskúšanie na 7 dní

Canal+ ponúka široký výber filmov a seriálov z americkej, európskej i lokálnej produkcie, napríklad komédiu Všetko, všade, naraz, ktorá ovládla tohtoročné Oscary, seriály Kruk, Django alebo Na príjme s Martinom Freemanom. Platforma je obohatená aj o programy distribučných spoločností Bontonfilm, ALL3MEDIA, Freemantle Media, AQS, SPI International, Paramount, Media Squad a ďalších.

Videotéka tiež ponúka sedem filmových a športových TV programov a všetkých 380 zápasov Premier League. Sledovať sa dá súčasne na štyroch zariadeniach (Canal+ Sport a Canal+ Action je obmedzený na 2 zariadenia). Na Slovensku je dostupná od apríla tohto roka.

JOJ Play

  • Balík Free: zadarmo
  • Balík Premium: 5,99 € mesačne

Streamovacia služba JOJ play ponúka dva typy predplatného. Bezplatný balík Free obsahuje reklamu a ponúka výber z vlastnej produkcie Jojky a živé vysielanie TV Joj, Plus, Wau a JOJ 24. Balík Premium ponúka plnohodnotnú službu bez reklamy vrátane všetkých TV staníc skupiny JOJ. Tvorbu z produkcie JOJ môžu diváci vidieť skôr ako v televízii. Vo Free verzii je možné sledovať tituly na jednom zariadení, Premium ponúka sledovanie na štyroch zariadeniach súčasne v kvalite Full HD.

Prima+

  • Balík Free: zadarmo
  • Balík Light: 99 Kč (4,12 €) mesačne
  • Balík Premium: 149 Kč (6,20 €) mesačne
  • Bezplatné vyskúšanie na 30 dní

Videoknižnica prima+ ponúka obľúbené seriály TV Prima a novinky z vlastnej i zahraničnej produkcie. Na Slovensku nie sú dostupné všetky tituly. Bezplatná verzia prima+ Free ponúka základnú ponuku obsahu s reklamou, kvalita videa je v SD. V tejto verzii nie sú dostupné exkluzívne tituly Prima+ Originals, predpremiéry seriálov uvádzaných v lineárnom TV vysielaní ani prémiové české a zahraničné tituly.

Dostupné sú až vo vyšších verziách predplatného. Prima+ Light obsahuje polovičné množstvo reklám a video ponúka v HD kvalite. Najvyššia verzia prima+ Premium je už bez reklám a videá ponúka vo Full HD kvalite. Má tiež možnosť sťahovania titulov v mobilnej aplikácii. Vo všetkých verziách si predplatitelia môžu vytvoriť päť profilov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streamovacie služby