Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci predviedli totálny bojkot: Markíze a Jojke zhoreli ich letné programy

Zdá sa, že Slováci trávia letné večery diametrálne odlišne ako si komerčné televízie predstavovali. Nepomohla dokonca ani premiérová ponuka.

19.07.2023 06:00
iveta, Foto:
Záber zo seriálu Iveta na Jojke.
debata (3)
Matthias Settele Čítajte aj 10 rokov na čele najsledovanejšej televízie: Settele dostal Markízu z krízy, priniesol najúspešnejšie formáty

Minulú stredu televízia Markíza mala potešiť divákov tým, že do programu vsunula premiérovú reláciu, ktorá mala osviežiť letnú ponuku plnú reprízových programov. Lenže diváci sa otočili televízorom chrbtom. Všetko nasvedčuje tomu, že počas uhorkovej sezóny budú obývačky len domácou kulisou. Markizácka nová šou Šaty snov s prvou epizódou nezaujala a skončila v hlbokých podpriemeroch, hoci počas leta sú nároky na sledovanosť ďaleko nižšie ako počas ostrej sezóny.

rusovce, kastiel, Čítajte aj Ožíva príbeh kaštieľa v Rusovciach. Začne sa konečne rekonštrukcia chátrajúcej pamiatky?

To isté platí aj o Jojke, ktorá najbližšie týždne bude v stredu večer reprízovať svoj historicky najsledovanejší seriál. Do hry sa vrátila Iveta. No na rozdiel od januára, teraz sa diváci taktiež nedostavili. Navyše obe komerčne televízie potrápila aj verejnoprávna RTVS, ktorá vysielala športové podujatie a na Jednotke obľúbenú kriminálnu sériu.

Matthias Settele Čítajte aj Končiaci riaditeľ Markízy: Dosiahli sme toho naozaj veľa. Nastal čas posunúť sa ďalej

Šaty snov na Markíze v komerčnej cieľovke 12 – 54 uhrali iba 2,3% sledovanosť s 10,1% trhovým podielom. Iveta na Jojke v rovnakej cieľovej skupine na tom bola o čosi „lepšie“. Získala iba 2,3% sledovanosť s 10,5%. Oproti Markíze mala lepší trhový podiel, no dosiahnuté výsledky sú katastrofálne. Celkovo si Šaty snov pozrelo 124-tisíc divákov a reprízu Ivety 127-tisíc divákov.

Večernú ponuku programov dokonca predbehli podvečerné relácie ako Duel, Rodinné prípady alebo Bez servítky. Stredajší súboj o diváka vyhrala RTVS s Vraždami v Rocamadoure, sériu si celkovo pozrelo 208-tisíc divákov. Futbal prilákal 126-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Iveta #leto 2023 #reality šou Šaty snov