Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bol to najväčší televízny prestup: Herman sa vracia na obrazovky! Aká relácia ho čaká v RTVS?

Poznáme prvé detaily návratu obľúbeného moderátora späť na televízne obrazovky.

17.02.2023 14:26
Patrik Herman Foto:
Patrik Herman sa čoskoro vráti na televízne obrazovky RTVS.
debata

Herman ukončil svoje pôsobenie v Markíze 30. septembra minulého roka. Jej súčasťou bol od jej vzniku v roku 1996. Začínal ako redaktor Televíznych novín a relácie Telediár, neskôr bol redaktorom investigatívnej relácie Paľba a moderátorom Krimi SK. Významným medzníkom v jeho kariére bol rok 2000, keď sa stal spolu s Evou Černou moderátorom relácie Lampáreň. Publicistická relácia so známou rubrikou Lebo medveď bola takmer 14 rokov neoddeliteľnou súčasťou Markízy. Eva Černá po troch rokoch z relácie odišla a jej tvárou sa stal Patrik Herman. Dva roky bola aj šéfredaktorom redakcie publicistiky. Po ukončení Lampárne moderoval publicistickú reláciu Reflex.

Išlo jednoznačne o najväčší televízny prestup roka 2022.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj Poslanci prelomili veto prezidentky, koncesie sú minulosťou. Čo to znamená pre RTVS?

„Som vďačný za ponuku RTVS, ktorá mi dáva príležitosť zúročiť doterajšie skúsenosti a posunúť sa ďalej. Teším sa nielen na novú moderátorskú úlohu, ale aj na ďalšie formy spolupráce a možnosť rozvíjať charitatívne projekty a pomáhať ľuďom. Verím, že svojou troškou budem mať šancu prispieť k dobrej veci. Teším sa na spoluprácu s novými kolegami a urobím všetko preto, aby som dôveru, ktorú do mňa vložila RTVS a ľudí, ktorí ju tvoria, nesklamal. Zároveň chcem poďakovať Televízii Markíza za všetko, čo som vďaka nej zažil a čo som sa vďaka nej naučil a tiež ďakujem všetkým kolegom, s ktorými mi bolo cťou spolupracovať,“ povedal po odchode Patrik Herman.

Patrik Herman Čítajte rozhovor Patrik Herman: Na obrazovku sa čoskoro vrátim, diváci RTVS sa môžu tešiť na novú reláciu

Následne sa začalo špekulovať, čo bude obľúbený moderátor robiť v RTVS. Zabehnuté spravodajsko-publicistické programy mali svojich moderátorov, v hre bola prípadne úplne nová relácia. Napokon sa Herman neobjavil v žiadnom televíznom formáte.

Vysvetlenie podal samotný Herman v januári v rozhovore pre Mediaklik. „Na vysvetlenie musím povedať, lebo to nezaznelo v mediálnom priestore, že pri prestupe do priamej konkurencie, najmä v prípade moderátorov, platia isté pravidlá, ktoré bývajú upravené napríklad konkurenčnými doložkami. To sa dotýkalo aj mňa. Plynula ochranná lehota, ktorá mi zatiaľ nedovoľovala pôsobiť na obrazovke konkurenčnej televízie.“

rodina, obývačka, televízia Čítajte aj Pred televízorom sedíme štyri hodiny denne. Oveľa viac ako Česi, ale menej ako Maďari

„Čo sa týka návratu na obrazovky, pracujeme už na posledných detailoch nového projektu. Dúfam, že ľudí poteší. Zatiaľ však nemôžem prezradiť viac, len že to bude publicistický formát a bude sa vysielať na Jednotke. Bude súčasťou ďalších programových zmien v televíznej časti spravodajstva a publicistiky RTVS, ktoré sú naplánované na marec, kedy by som sa mal aj objaviť na obrazovke. Keďže si naozaj ctím dohody a pravidlá, ponechávam oficiálne oznámenie nového formátu aj môjho oficiálneho pôsobenia na televíznej obrazovke na vedenie RTVS,“ doplnil svoje vysvetlenie.

Teraz je definitívne známy dátum, ale aj formát, s ktorým sa Patrik Herman vráti na televízne obrazovky.

klamstvo, maštalír, Čítajte aj Televízna udalosť sezóny? Markíza ukázala dychberúce zábery z nového seriálu

„Patrik Herman pôsobí v súčasnosti v RTVS ako mentor pre kolegov v redakcii spravodajstva a publicistiky a pracuje na projekte Nadácie RTVS. V marci ho diváci uvidia aj na televíznych obrazovkách v relácii Občan za dverami s Patrikom Hermanom,“ povedal pre Mediaklik Filip Púchovský, PR manažér RTVS.

Relácia Občan za dverami patrí medzi dlhoročné stálice na obrazovkách RTVS a Herman sa tak vráti k podobnému formátu, v ktorom kedysi v Markíze začínal, teda Lampárni. Relácia má vyhradený slot vždy v nedeľu od 13.00 do 13.30 hod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Patrik Herman