Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS má novú riaditeľku spravodajstva. Do telerozhlasu sa vracia po vyše desiatich rokoch

Vo vedení spravodajstva RTVS nastáva za posledný polrok tretia zmena.

02.01.2023 10:40
STV, RTVS, verejnoprávna televízia, Mlynská dolina Foto: ,
Budovy RTVS v Mlynskej doline.
debata (3)

Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS sa od 2. januára stáva Anna Sámelová. Vo funkcii nahradí Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie po odvolaní Márie Hlucháňovej.

Mária Hlucháňová viedla spravodajstvo od augusta do novembra minulého roka. Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj ju spolu s vedením spravodajskej stanice :24 odvolal po odvysielaní hodinového prejavu Roberta Fica na sneme Smeru-SD v deň výročia Novembra 1989. Riadením spravodajstva bol poverený Miroslav Frindt.

pod povrchom, vagovič, Čítajte aj Vagovič nenecháva na RTVS nitku suchú: Manipulácia, ohýbanie reality, mizéria

Anna Sámelová prichádza do RTVS z Univerzity Komenského, kde na Katedre žurnalistiky pôsobila od roku 2017 ako odborná asistentka. Pracovala aj ako redaktorka a moderátorka, podieľala sa na rozhlasovom denníku Žurnálu Rádia Twist. Je zakladajúcou členkou Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Slovensko, spoluautorkou viacerých etických kódexov v oblasti žurnalistiky a bola tiež členkou poroty Novinárskej ceny v Českej republike. V rokoch 2006–2012 zastávala post riaditeľky Centier spravodajstva RTVS.

personálne zmeny 2022 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Najvýraznejšie zmeny nastali v spravodajstve RTVS

„Návrat do RTVS po vyše desiatich rokoch nie je jednoduchý. Verím však, že spolu s kolegami, ktorí v rozhlasovom a televíznom spravodajstve pracujú, sa nám podarí urobiť kus dobrej práce nielen v hlavných správach, ale aj v prúdovom vysielaní oboch programových služieb RTVS,” povedala Anna Sámelová.

Anna Sámelová v relácii SK Dejiny. Foto: RTVS
Anna Sámelová Anna Sámelová v relácii SK Dejiny.

„S Annou Sámelovou som spolupracoval niekoľko rokov a považujem ju za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky. Pozná veľmi dobre rozhlasové aj televízne spravodajské prostredie. Dôležité pre mňa je, že Anna Sámelová nie je len novinárkou praxe, ale cenné sú aj jej teoretické skúsenosti. Na našu spoluprácu sa veľmi teším a som presvedčený, že bude prínosom nielen pre sekciu spravodajstva, ale celé vysielanie RTVS,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #personálne zmeny