Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nestihli ste v kine najnovšie česko-slovenské kinohity? Nevadí, užite si ich počas sviatkov v televízii

Prinášame vám tipy na 7 romantických komédií, ktoré mali v kinách premiéru len v tomto a minulom roku, a už ich nájdete na streamovacej službe Voyo.

25.12.2022 06:00
filmy, Voyo Foto:
Česko-slovenské romantické kinohity v ponuke streamovacej služby Voyo.
debata
gilmore girls, ženy z rodu gilmorovcov Čítajte aj Seriálové klasiky, ktoré nikdy neomrzia: A môžete ich vidieť aj 100-krát!

Filmy plné lásky, nečakaných prekvapení, ale aj smiechu neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Z ponuky streamovacej služby Voyo sme vybrali 7 česko-slovenských kinohitov, ktoré mali v kinách premiéru len v tomto alebo minulom roku.

pán prsteňov, Čítajte aj Dajte si poriadny darček: Pozrite si cez Vianoce najlepšie tohtoročné seriály

V lete ti poviem, ako sa mám (2022)

Najnovšie evitovka sa odohráva tesne pred Vianocami, kedy Ivane (Tereza Kostková), ktorá žije len pre rodinu, oznámi jej manžel Martin (Marián Miezga) vec, ktorá jej zničí sviatky, a o ktorej vie len ich spoločná kamarátka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Tá sa ako jediná z partie nevydala a nemá deti. Žije sama, ale udržiava pomer so svojim šéfom Filipom (Martin Hofmann).

Ďalšia z partie Ela (Andreea Vasile) je známa televízna moderátorka, ktorá vedie harmonický život s prekladateľom kníh Andrejom (Ondřej Sokol) a ich desaťročnými dvojičkami, kým sa nečakane neobjaví jej bývalá láska Dávid (Ján Koleník). Partiu uzatvára majiteľ reštaurácie Vlado (Pavel Bartos), ktorý sa po rozvode s Vierou (Soňa Norisová) druhýkrát oženil s mladšou Broňou (Dominika Morávková). Po skúsenostiach z predošlého vzťahu si neželá, aby jeho žena pracovala, tak Broňa robí všetko pre to, aby sa o jej pracovných aktivitách nedozvedel.

Spleť tajomstiev, ktoré majú medzi sebou nielen páry, ale aj samotní priatelia, sa začne ešte viac zamotávať, keď sa na Adrianu obráti premiérova manželka (Petra Vajdová) a chce svojho muža (Jaroslav Plesl) opustiť v čase predvolebnej kampane.

Známi neznámi (2021)

Horko-sladká komédia o partii českých a slovenských priateľov, ktorí sa schádzajú v pražskom byte, aby oslávili príchod Nového roku. Poznajú sa už dlho a aj toto stretnutie by sa nieslo v duchu klasickej silvestrovskej oslavy, keby…

Keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: dať mobilné telefóny na stôl a nahlas zdieľať každú správu a prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe nesmieme vedieť, aby sme mohli zostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi…? Stačí jeden večer a z dobrých známych sa stanú neznámi.

Film podľa svetovo úspešnej talianskej predlohy nakrútila Zuzana Marianková v hlavných úlohách s Táňou Pauhofovou, Klárou Issovou, Petrou Polnišovou, Annou Kadeřávkovou, Martinom Hofmannom, Tomášom Maštalírom, Tomášom Měcháčkom a Sväťom Malachovským.

Srdce na dlani (2022)

Láske na veku, ani mieste nezáleží. Nikdy nevieme, kedy a kde nás stretne. Môžeme sa zamilovať v škôlke, na dôchodku, na ulici, v parku. Kedykoľvek a kdekoľvek. Josef (Boleslav Polívka) sa teší, že si po odchode do penzie konečne splní svoj dávny sen a stane sa pouličným klaunom. Svojím šarmom očarí aj ráznu Marušku (Eliška Balzerová), majiteľku pojazdnej kaviarne. Akoby sa tí dvaja hľadali celý život. Ale nie je na osudovú lásku predsa len trochu neskoro?

Navyše sa k Jozefovi do vily práve sťahuje jeho dcéra Anička (Jana Pidrmanová) aj s päťročným Honzíkom. Domnieva sa, že s chlapmi definitívne skončila, ale stretnutie s dávnou láskou Pavlom (Matouš Ruml) ju zasiahne priamo do srdca. K Honzíkovi do škôlky nastupuje nové dievčatko Alenka. Honzík prvýkrát zažíva pocity spojené s láskou, úplne sa v nich neorientuje a tak zbiera rady od mamičky, dedka Jozefa alebo sympatického strýka Karla (Vladimír Polívka). Aj toho stretne v škôlke láska, keď sa zamiluje do Honzíkovej pani učiteľky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho zbližovania nebolo málo, Karlov baset Valček si veľmi rozumie s Eliškinou basetkou Šalinou. Láska prináša do životov našich hrdinov nádej a krásu, ale aj komplikácie a prekážky, ktoré budú musieť s úsmevom a dobrou vôľou prekonať.
bridgerton, Čítajte aj Uf, tak toto vôbec nevyšlo: Pozrite si rebríček najväčších seriálových sklamaní tohto roka

Po čem muži touží 2 (2022)

Irena (Anna Polívková) sa živí ako vzťahový poradca, ale pritom sama má partnera, ktorý ju podvádza. Jedného dňa sa jej averzia voči mužom vystupňuje a ona po dvoch fľašiach vína vyhlási, že chce byť muž, aby sa tiež mohla správať ako tupec a mať všetko na svete jednoduchšie. Ráno sa prebudí s hlavou ako zvon a s hrôzou v očiach zistí, že sa jej nočné prianie vyplnilo. Avšak iba fyzicky.

Z Ireny je Iren. Má podobu päťdesiatnika Karla (Jiří Langmajer) z prvého dielu. Cez počiatočnú nechuť k sebe samej sa musí o seba postarať a to nie je jednoduché, pretože prišla o prácu a nikto jej spočiatku neverí, že je stále Irena. Nakoniec jej podá pomocnú ruku jej sused Radim (Marek Taclík), ktorý je odjakživa do Ireny zamilovaný. Mnohokrát ju pozýval na rande, ale Irena jeho lásku nikdy neopätovala, ba čo viac, bol jej priam odporný. Radim jej verí a dúfa, že niekde tam vo vnútri toho postaršieho chlapíka je jeho milovaná susedka Irena a on ju len musí ako správny princ vyslobodiť.

Striedavka (2022)

Zuzana (Kristína Svarinská) sa ako študentka na univerzite zamilovala do svojho profesora telocviku Honzu (Martin Hofmann). Honza však bol vtedy ženatý s Adélou (Jitka Čvančarová), s ktorou má deti Adama a Viléma. Honza sa teda rozviedol s Adélou a tá si našla Roberta (Jiří Vyorálek), ktorý sa kvôli nej rozviedol s Katkou (Anna Polívková), s ktorou má dcéry Júliu a Báru.

Zuzana nemá deti, až teraz jedno čaká s Honzom a okrem toho sa stará o svoju babku (Eva Holubová), ktorá začína trpieť demenciou. Všetci títo ľudia musia spolu vychádzať, chodiť do školy, do práce, k zubárovi, na krúžky, na ragbyové tréningy, mať čo jesť a nezblázniť sa z toho. A presne o tom je život. A Striedavka.

Vyšehrad: Fylm (2022)

Julius „Lavi“ Lavický (Jakub Štáfek) ide z jedného problému do druhého. Jeho život plný divokých večierkov, rýchlych áut, ľahko odetých žien a milovaného futbalu sa zvrtne priam neuveriteľne. V svadobný deň zistí, že má osemročného syna Richarda (Jakub Jenčík). To jeho manželku Luciu (Šárka Vaculíková) rozzúri a utečie od neho.

Lavi je naštvaný, ale Richard tvrdí, že by sa Lucia k nemu určite vrátila, keby zistila, že je zodpovedný. A že by to predviedol napríklad tak, že sa bude o neho mesiac starať. Lavi sa nevzdáva, je síce stále ten istý tak trochu magor a šialenec, ale má na to. Pomáha mu aj super schopný agent Jarda (Jakub Prachař). Dokáže sa Lavi postarať o svojho syna? A nájdu si k sebe cestu?

Zbožňovaný (2021)

Uznávaný a všetkými obľúbený pediater Zdeněk (Jiří Bartoška) odchádza do dôchodku. Celý život bol uznávaným lekárom nemocnice a teraz sa teší na zaslúžený oddych. Ešte viac sa na neho teší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), ktorá sa už nemôže dočkať, že sa bude môcť o neho starať, rovnako ako aj jeho dcéra Zuzana (Petra Hřebíčková), ktorej sa manželstvo s Karlom (Jiří Langmajer) nedávno rozpadlo. Najviac nadšená je však jeho vnučka Aneta (Martina Czyžová), ktorá dedka vždy považovala za svoj veľký vzor a píše o ňom seminárnu prácu do školy.

Ibaže Zdeněk nie je taký dokonalý, ako sa zdá. Má jedno veľké tajomstvo. Už takmer 40 rokov udržuje milenecký pomer s ortopédkou Danou (Ivana Chýlková). A tá, samozrejme, očakáva, že na ňu bude mať konečne viac času. Na Zdeňka tak čakajú pekne horúce chvíľky a rozhodne nie bezstarostná pohoda, ktorú si plánoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Voyo