Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Prvý duel nového ministra hospodárstva, prídu aj Matovič a Remišová

Prinášame prehľad hostí a tém, o ktorých budú politici diskutovať vo víkendových politických reláciách.

24.09.2022 06:00
Hirman Foto: ,
Nový minister hospodárstva Karel Hirman.
debata (1)

Slovensko má už niekoľko týždňov menšinovú vládu, ktorá predstavila prvé opatrenia v boji proti energetickej kríze. Smer-SD zorganizoval protivládny protest a poslanci SaS spolu s opozíciou vyzbierali dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej bude Igor Matovič čeliť svojmu odvolávaniu. Aj to sú témy, o ktorých budú politici diskutovať vo víkendových politických reláciách.

peter Janků Čítajte aj Ďalšie zmeny v telerozhlase: Odchádza Machajov protikandidát na post riaditeľa RTVS

Hosťami Sobotných dialógov budú minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a exminister práce Ján Richter (Smer-SD). Témou relácie bude najmä boj proti inflácii a zmeny v dôchodkovom systéme. Moderuje Marta Jančkárová.

O pomeroch v trojkoalícii po odchode SaS, opozičných protestoch a opatreniach na zmiernenie dôsledkov krízy prídu v nedeľu do relácie V politike diskutovať ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a poslanec Richard Takáč (Smer-SD).

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Do relácie O 5 minút 12 prijali pozvanie minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať o riešení dôsledkov rastu cien energií a politickom vývoji po rozpade štvorkoalície.

Hosťami Na telo budú nový minister hospodárstva Karel Hirman a exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Moderátor Michal Kovačič sa bude politikov pýtať aj na opatrenia v boji proti energetickej kríze.

TV upútavka:

Najsledovanejšie diskusie uplynulého týždňa

Nedeľné politické diskusie patria k najsledovanejším víkendovým programom a v čase svojho vysielania sú trhovým lídrom. Uplynulú nedeľu si najviac divákov, až 439-tisíc, pozrelo duel Borisa Kollára s Robertom Ficom v relácii O 5 minút na Jednotke RTVS. Rovných 400-tisíc divákov sledovalo nasledujúcu reláciu televízie Markíza Na telo, kde sa stretli Michal Šipoš a Erik Tomáš. Viac divákov mali len hlavné večerné spravodajské relácie televízií.

Diváci pribúdajú relácii V politike na TA3, ktorú si uplynulé nedeľu pozrelo 253-tisíc divákov. Bežne sa hýbe pod hranicou 200-tisíc divákov. Najmenej divákov si zvolilo štvrtkové Na hrane televízie Joj. Diskusiu Milana Krajniaka a Mariána Viskupiča si pozrelo 170-tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine divákov vo veku nad 12 rokov.

V cieľovej skupine mladších, 12–54 ročných divákov, si prvenstvo pripísala relácia Na telo so sledovanosťou 4,9 % a podielom na trhu rovných 25 %. O 5 minút 12 v tejto cieľovej skupine zaznamenalo mierne nižší rating 4,7 % a podiel na trhu 23,8 %. V politike a Na hrane sa hýbali pod ratingovou hranicou 3 %.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #Na hrane #V politike #politické relácie #Na telo