Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojke stále vychádza konfrontácia s Markízou: Talent túto jeseň jednoznačne vyhráva

Súčasný súboj jesenných ťažiskových šou, nateraz, vyhráva Jojka. Situácia sa diametrálne môže zmeniť, keď do boja o diváka vstúpi RTVS.

24.09.2022 06:00
talent, Foto:
Desiata séria Talentu si stále drží status najsledovanejšej šou jesene.
debata
Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Aj počas ostatnej nedele sa môže desiata séria Talentu pochváliť pozíciou jednotky na trhu. Znova zostala Markíza porazená a jej ťažisková šou stráca dych. Nedeľná epizóda pritiahla k obrazovkám 392-tisíc divákov, čo je len o osemtisíc divákov menej ako týždeň predtým. Štvrtý kastingový výber sa môže pochváliť s dosahom až na 725-tisíc divákov (AvRch 12+), sledovanosťou 8,5% a trhovým podielom 21,3%. Tvoja tvár znie povedome na Markíze zaznamenala len 18,7% podiel v cieľovej skupine 12+.

herman, patrik herman, Čítajte aj Markíza sa otriasa v základoch: Kľúčová tvár spravodajstva odchádza po 26 rokoch

Najsilnejšou cieľovou skupinou štvrtej premiérovej epizódy Talentu boli muži v cieľovej skupine 35 až 44 rokov, pri ktorých šou dosiahla až 12,7% sledovanosť a nadpriemerný 33,9% podiel na trhu. Muži vo veku 45 – 54 si pripísali 9,6% rating a 21,4% podiel na trhu. Zo ženskej časti publika mal Talent najviac diváčok vo veku 35 – 44 s 9,2% sledovanosťou a 23,8% podielom. Relácia bola lídrom trhu aj v cieľovej skupine 12 – 54 so 7,2% ratingom a 23% podielom.

Kristína Kövešová Čítajte aj Veľká moderátorská výmena na Markíze: Odídeného Hermana na obrazovkách vystrieda...

V cieľovke 12 – 54 sa Tvoja tvár prepadla na 5,6% sledovanosť s trhovým podielom iba 19,1%. Pri obrazovkách sedelo iba 323-tisíc divákov. Veľký problém visí vo vzduchu, keď 2. októbra RTVS odštartuje druhú sériu šou Pečie celé Slovensko. Nastane tak netradičný moment, keď v nedeľnom hlavnom vysielacom čase sa stretnú tri ťažiskové šou všetkých televízií a už teraz je jasné, že takúto konkurenciu nedokáže publikum uniesť a niekto bude musieť ustúpiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Česko Slovensko má talent #TV JOJ