Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čistky v spravodajstve RTVS pokračujú. Zmena nastáva na čele televíznej časti

V RTVS prichádza k ďalšej personálnej zmene.

25.08.2022 15:40
Andrea Fajnorová Foto:
Novou šéfkou televíznej časti spravodajstva a publicistiky sa stala tímlíderka Reportérov Andrea Fajnorová.
debata (5)
televízne noviny, Čítajte aj Zemetrasenie v spravodajských formátoch Markízy! Kto skončí v Televíznych novinách?

Novým riaditeľom RTVS je od 2. augusta Ľuboš Machaj, ktorý si po nástupe do funkcie začal budovať nový manažment. Najočakávanejšími boli zmeny v spravodajskej sekcii, ktorá si počas pôsobenia Jaroslava Rezníka na čele telerozhlasu prešla viacerými turbulenciami. Novou riaditeľkou spravodajstva a publicistiky sa stala Mária Hlucháňová, ktorá na poste vystriedala Atillu Lovásza, ktorý po odchode Vahrama Chuguryana sekciu dočasne viedol.

Dnes RTVS oznámila, že nastáva zmena vo vedení televíznej časti spravodajstva a publicistiky. Novou šéfkou sa stala Andrea Fajnorová, ktorá na poste nahradila Petra Nittnausa, ktorý televízne spravodajstvo viedol od roku 2018. Ten ostáva pracovať v RTVS a bude súčasťou tímu spravodajského okruhu :24. Andrea Fajnorová bude zároveň zastávať aj svoju doterajšiu funkciu, teda zatiaľ zostáva poverená vedením odboru publicistiky.

„Vážim si dôveru, ktorú do mňa nové vedenie vložilo. Túto príležitosť vnímam ako výzvu, pri ktorej môžem zúročiť svoje doterajšie pracovné, komunikačné a manažérske skúsenosti,“ uviedla.

Andrea Fajnorová (predtým Paulínyová) nastúpila do RTVS minulý rok v marci na pozíciu tímlíderky relácie Reportéri. Predtým bola dlhoročnou redaktorkou televízie Markíza, kde sa podieľala aj na investigatívnej relácii Paľba či publicistickej relácii Reflex.

TA3 Čítajte aj Na Slovensku pribudne ďalšia televízna stanica. Plány má tentoraz TA3

Ďalšie zmeny na manažérskych pozíciách

Ako sme už informovali, riaditeľom sekcie programových služieb televízie sa stal Vincent Štofaník, ktorý bol intendantom televízneho okruhu Jednotka, a programové služby rozhlasu povedie Ľuboš Černák.

Na pozíciu riaditeľky marketingu nastúpila Zuzana Ťapáková a obchodnou riaditeľkou dcérskej spoločnosti Media RTVS sa stala Miriam Kittler.

Zmena nastala aj na poste riaditeľa sekcie generálneho riaditeľa, ktorú obsadil Matúš Miklošík. Známa je už aj nová ekonomická riaditeľka, ktorou sa od septembra stane Daniela Vašinová.

Pezinok, ŠTS, Kuciak, vražda, pojednávanie, Marek Vagovič Čítajte aj Marek Vagovič bude mať v RTVS vlastnú reláciu

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #generálny riaditeľ RTVS