Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pečie celé Slovensko: Vynovený stan zaplnili rozkvitnuté čerešne

Druhej sérii pekárskej šou budú opäť patriť nedeľné večery.

06.09.2022 06:00
Pečie celé Slovensko II Foto:
Porotkyne a moderátori druhej série šou Pečie celé Slovensko.
debata

Jeseň na Jednotke bude opäť patriť pečeniu. V novej sérii šou Pečie celé Slovensko sa predstaví dvanásť nových nadšencov pečenia, ktorí budú súťažiť o titul Majster pekár.

Šou budú patriť opäť nedeľné večery až do Vianoc. Odštartuje 2. októbra a prinesie jedenásť súťažných epizód, ktoré doplní vianočný špeciál, kde svoje pekárske umenie predvedú známe tváre z televíznych obrazoviek.

pečie celé slovensko, bača, junior, Čítajte viac Jeseň v RTVS: Dokumenty, romantika, krimi, ale bude sa najmä piecť

Unikátny vizuálny zážitok

Novým ročníkom bude sprevádzať rovnaká moderátorská dvojica v zložení Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval a výtvory súťažiacich budú opäť hodnotiť porotkyne Petra Tóth a Jozefína Zaukolcová.

Veľkou vizuálnou premenou však prešiel stan s kuchynským zázemím pre súťažiacich. Jeho dizajn aj v druhej sérii vytvoril architekt Dano Šichman a interiér zmenil od základov. Dostal nové farby, dekorácie a množstvo rozkvitnutých čerešňových stromov, ktoré zaplnili nielen samotný stan, ale aj exteriér.

Rozkvitnuté čerešne zaplnili nielen exteriér,... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko II Rozkvitnuté čerešne zaplnili nielen exteriér, ale aj samotný stan.

„Naším cieľom bolo vytvoriť prostredie, v ktorom sa budú súťažiaci cítiť príjemne, a ktoré bude zároveň nové a opäť divákov zaujme a vtiahne do jedinečnej atmosféry v samotnom stane. Kládli sme veľký dôraz aj na najmenšie detaily a verím, že finálny vizuálny zážitok ešte predčí prvú sériu,“ hovorí režisér Jeffo Minařík.

Druhá séria sa opäť nakrúcala v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove, ktorý si dal v 18. storočí postaviť sudca Jozef Esterházy patriaci do grófskej vetvy Esterházyovcov.

Šou Pečie celé Slovensko sa nakrúcala v... Foto: RTVS
Kaštieľ Theresia Chateau v Bernolákove Šou Pečie celé Slovensko sa nakrúcala v exteriéri kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove.

Najúspešnejšia šou minulého roka

Súťažnú šou Pečie celé Slovensko uviedla RTVS na obrazovky na jeseň minulého roka a divákov si získala od prvej epizódy. Desať súťažných častí sledovalo v priemere 539-tisíc divákov, menej ako pol milióna divákov mala len jedna epizóda odvysielaná počas sviatočného víkendu na konci októbra.

Finále, v ktorom titul Majster pekár vyhral Miroslav „Miňo“ Macuľa, sledovalo rekordných 598-tisíc divákov. Prvému ročníku v závere sezóny konkurovali priame prenosy zo súťažnej šou SuperStar, v tomto ročníku sa bude o pozornosť divákov uchádzať spolu s celebritnou šou Tvoja tvár znie povedome.

Víťaz prvej série šou Pečie celé Slovensko... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko Víťaz prvej série šou Pečie celé Slovensko Miroslav „Miňo“ Macuľa.

RTVS zakúpila licenciu na dve série šou, jej ďalší osud je zatiaľ otázny. Nový riaditeľ Ľuboš Machaj ju nechce zrušiť, no neplánuje ju už v budúcnosti uvádzať v nedeľné večery. „Nedeľa by mala patriť inému typu programu. Nemal by tam byť formát zábavný, ale historicko-spoločensky dôležitý,“ uviedol nový šéf RTVS s tým, že v nedeľné večery si skôr predstavuje výpravnejší seriál.

miňo Čítajte viac Nedele bez Pečie celé Slovensko, soboty bez Záhad tela a koniec Trojky. Aj to sú plány šéfa RTVS

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko