Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň v RTVS: Dokumenty, romantika, krimi, ale bude sa najmä piecť

Zábavné formáty vyplnia tri večery v týždni.

26.08.2022 09:00
pečie celé slovensko, bača, junior, Foto:
Druh séria Pečie celé Slovensko bude v nezmenenej moderátorskej a porotcovskej zostave.
debata

Verejnoprávna televízia predstavuje svoju jesennú programovú štruktúru. Z pôvodných formátov budú na Jednotke dominovať zábavné šou, zo seriálovej tvorby bude mať premiéru seriálový hit Českej televízie a zahraničné akvizície.

KukačkyII Čítajte aj Úspešné Kukačky dostanú pokračovanie. ČT nakrúca druhú sériu, práva kúpila aj RTVS

Výnimočnou novinkou bude 20-dielna dokumentárna séria ŠTB: PRÍSNE TAJNÉ, ktorá sa zaoberá pôsobením ŠTB na Slovensku. Vznikla v širokej skupine expertov a Jednotka ju bude vysielať každú stredu večer v druhom programovom okne po 22.00 hod. Prvú časť s poditulom Pád – Legenda o Alojzovi Lorencovi odvysiela 7. septembra.

Z akvizičných programov je pripravený výpravný historický seriál Sisi, ktorý je koprodukciou nemeckých spoločností Story House Pictures, Satel Film a Beta Film. Seriál ponúka svieži a pravdivý pohľad na život rakúskej cisárovnej Alžbety v novom modernom spracovaní. Šesťdielnu minisériu uvedie Jednotka od nedele 11. septembra, vždy v dvoch častiach za sebou. Po skončení ju od 2. októbra vystrieda Pečie celé Slovensko.

výnimočná nikol, pauhofová, Čítajte aj Napätie stúpa: Premiéra nového markizáckeho seriálu sa blíži! Takto vyzerá...

Zábavná jeseň na Jednotke

Verejnoprávna RTVS prinesie na jeseň najviac zábavných programov spomedzi slovenských televízií. Kým komerčné televízie uvedú po jednej veľkej šou – Markíza Tvoju tvár a televízia JOJ Česko Slovensko má talent, RTVS uvedie až tri zábavné programy, ktoré vyplnia piatkové a víkendové večery.

Ťažiskovou bude druhá séria šou Pečie celé Slovensko. Súťaž odštartuje v nedeľu 2. októbra a nedeľné večery jej budú patriť až do konca roka. O titul Majstra pekára bude súťažiť nová dvanástka odvážlivcov z radov amatérskych pekárov a cukrárov. V nezmenenej moderátorskej a porotcovskej zostave uvedie Jednotka RTVS 11 súťažných epizód a 2 špeciály. Pekárskej šou bude konkurovať televízia Markíza so šou Tvoja tvár znie povedome.

Premiérové časti majú pripravené aj ďalšie zábavné programy. Od soboty 3. septembra sa na obrazovky vrátia s novými časťami Záhady tela, ktoré doplní talkshow Petra Marcina Neskoro večer.

Zostavu večerných zábavných programov doplní od piatka 9. septembra Milujem Slovensko. Zábavno-súťažná šou je na obrazovkách Jednotky od roku 2013, na jeseň odštartuje svoju dvanástu sériu.

TA3 Čítajte aj Na Slovensku pribudne ďalšia televízna stanica. Plány má tentoraz TA3

Romantika a krimi

Z ďalších akvizícií sa na obrazovky Jednotky vrátia aj nemecký seriál Ordinácia s výhľadom na more a cyklus filmov s romantickými zápletkami Láska v…, ktoré sa odohrávajú v atraktívnych svetových destináciách ako napríklad Malorka, Toskánsko, Andalúzia, Istria, Tirolské Alpy, Bretónsko či Gardské jazero.

Na Jednotku príde od novembra aj nový seriál Ranger a pre milovníkov krimi je určený Taký obyčajný muž – príbeh o mužovi, ktorý v roku 2011 zavraždil svoje štyri deti, manželku a psa. Ich telá sa našli zakopané pod záhradnou terasou ich domu vo francúzskom meste Nantes. Kriminálny žáner doplní aj legendárny nemecký kriminálny cyklus Miesto činu a pokračovať bude aj francúzsky cyklus Vraždy v… a denný seriál Don Matteo.

Filmy z koprodukcie RTVS

Do vysielania Jednotky sa do konca roka dostanú aj viaceré oceňované filmy z koprodukcie RTVS, ako Muž so zajačími ušami, Zátopek či Krištof.

Z filmových akvizícií uvedie Jednotka v rámci Európskeho kina francúzske romantické komédie Sme stvorení jeden pre druhého či Tancovať ďalej a taliansku komédiu Povedz to nahlas. Pripravené sú aj európske televízne filmy Sestry navždy, Naučte sa milovať či Bez slov v Írsku, ale aj európske krimi trilery Nesmrteľný či Kaliber 9.

Nová súťažná šou pre deti

Novinkou pre deti je zábavná šou Naj škola pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska. Bude prebiehať počas celého školského roka a v júni 2023 sa rozhodne, kto sa stane držiteľom titulu Naj škola a tiež finančnej výhry 10-tisíc eur.

Moderátorkou a kvízmajsterkou je Martina Zábranská, ktorej pomáhajú aj influencer Peter „Expl0ited“ Altof a moderátor Milan „Mimo“ Ambróz. Jednotka bude súťaž uvádzať v sobotné dopoludnia.

Dvojka bude aj počas jesene pokračovať s formátmi hovoreného slova: Experiment, Večera s Havranom, Do kríža, SK dejiny, Trochu inak s Adelou či Anjeli strážni. Novinkou je sedemdielna séria Môj emigrant, ktorá prinesie príbehy Slovákov z obyčajných rodín, ktorí opustili Československo v rokoch 1968 – 1989. Uvádzať ju bude Dvojka v nedeľu večer.

Z produkcie BBC poteší náročnejšieho diváka Dvojky premiérový šesťdielny seriál s názvom „Us“, ktorý vznikol na základe knižného bestselleru Davida Nichollsa, vydaného aj na Slovensku pod názvom My.

Vrcholom jesennej sezóny a vysielania okruhu :ŠPORT budú MS vo futbale (20. 11. – 18. 12.) z ktorých odvysiela :ŠPORT všetky zápasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízna sezóna 2022/2023