Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízia JOJ 24 začne čoskoro vysielať. Šéfovať jej bude dlhoročný moderátor JOJky

Spravodajské televízie TA3 a RTVS :24 dostanú novú konkurenciu.

19.08.2022 15:00
JOJ 24 Logo Foto:
Logo novej spravodajskej televízie JOJ 24.
debata
profesor, druhá šanca, priznanie, Čítajte aj Veľké finále je tu! Nastal čas vybrať najlepší slovenský seriál sezóny

Slovenské televízie v poslednom období rozširujú svoje portfóliá o nové stanice. Vlani pribudli do ponuky dve športové televízia – na jeseň JOJ Šport a koncom roka Šport RTVS. V tomto roku už odštartovala Markíza stanicu Krimi a RTVS spustila spravodajský kanál :24.

Televízia Joj, ktorá už dlhšie pracuje na spustení spravodajskej stanice, oznámila, že Joj 24 už čoskoro spustí svoje vysielanie. Televízii TA3, ktorá bola dvadsať roku jedinou spravodajskou stanicou na slovenskom trhu, tak budú od tohto roka konkurovať až dve spravodajské televízie.

danica hričová, Čítajte rozhovor Autorka jojkárskej Nemocnice: Dokážeme sa s divákmi pohrať bez toho, aby si to uvedomili

Oficiálny štart stanice Joj 24 oznámil generálny riaditeľ skupiny Joj Marcel Grega na štvrtkovom predstavení jesennej sezóny. „Televízia JOJ túto jeseň zavŕši oslavy 20. výročia na slovenskom trhu spustením novej televízie venovanej spravodajskému vysielaniu, z ktorého vzišiel úspech TV JOJ tak, ako ju poznáte,“ potvrdil aj na svojom facebookovom profile.

„Dnes nám vôbec najväčšie redakčné zázemie umožňuje predstaviť plnohodnotnú slovenskú spravodajskú televíziu, o ktorej sme v JOJke začali diskutovať už pred rokmi,“ dodal s tým, že televízia už má vybudované nové spravodajské štúdio, z ktorého začne vysielať.

JOJ 24 vzniká pod vedením riaditeľa spravodajstva a programového riaditeľa Rolanda Kubinu. Programovú štruktúru bude okrem spravodajstva dopĺňať aj publicistika. Jej šéfredaktorom bude dlhoročný redaktor a moderátor Dárius Haraksin, ktorý v televízii JOJ pracuje od jej vzniku, od roku 2002. Venuje sa najmä spravodajstvu, v rokoch 2015 až 2019 moderoval s Anetou Pariškovou podvečerné Noviny TV JOJ. V minulosti tiež moderoval magazín Da Vinci.

zväčšiť Šéfredaktorom JOJ 24 bude dlhoročný redaktor a... Foto: TV JOJ
Dárius Haraksin Šéfredaktorom JOJ 24 bude dlhoročný redaktor a moderátor televízie Joj Dárius Haraksin.

JOJ 24 bude už ôsma stanica skupiny Joj, ktorá pribudne k televíziám Joj, Joj Plus, Wau, Jojko, Joj Šport, Ťuki TV a Joj Cinema. Na českom trhu prevádzkuje ešte Joj Family a štyri stanice z rodiny CS – CS Mystery, CS History, CS Horror a CS Film.

Predzvesťou spravodajskej televízie boli už spravodajsko-publicistické podcasty, ktoré Jojka spustila koncom februára na svojom spravodajskom webe Noviny.sk a označila veľkým logom „24“. Doposiaľ sa v nich venuje aktuálnym udalostiam v spoločnosti aj vo svete, ich moderátormi sú viacerí reportéri a moderátori spravodajstva.

zväčšiť Podcasty spustila Jojka koncom februára na... Foto: TV JOJ
JOJ 24 podcast Podcasty spustila Jojka koncom februára na svojom spravodajskom webe.

Trhový podiel spravodajských televízií na Slovensku

Priemerný celodenný podiel na trhu televízie TA3 dosiahol v minulom roku 2,9 percenta v univerzálnej cieľovej skupine divákov (vo veku nad 12 rokov). V hlavnom vysielacom čase (19.00–22.00 hod.) súperí so spravodajskými reláciami ostatných televízií a ich večerným programom a jej podiel na trhu klesá. Minulý rok si TA3 v prime time pripísala priemerne 1,2 percentný podiel na trhu.

Spravodajská televízia RTVS :24 sa podielovo hýbe pod jedných percentom. Jej maximom bolo doposiaľ 0,8 percenta.

Pán profesor, Výnimočná Nikol, Nemocnica Čítajte aj Nemocnici budú konkurovať dva silné seriály. Markíza verí, že budú mať úspech

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joj 24