Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

"Niečo by ste pre nás mohli urobiť," odkázal Gyimesimu moderátor na margo zákazu dúhových vlajok

Návrh zákazu vyvesovania dúhových vlajok na štátnych budovách úradoch rezonoval aj v nedeľných politických diskusiách.

12.06.2022 16:30
Richard Dírer Foto:
Moderátor relácie V politike Richard Dírer si obliekol tričko s dúhovým golierom.

V nedeľnej politickej diskusii V politike na TA3 bolo viackrát rušno. Hosťami bola trojica poslancov – György Gyimesi z OľaNO, Jana Bittó Cigániková za SaS a Ladislav Kamenický zo Smeru-SD.

Po prebratí sporov medzi ministrami Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom, návrhom na jeho odvolanie, vetom časti „prorodinného“ balíčka prezidentkou, prišiel na rad aj návrh zákona o zákaze vyvesovania dúhových vlajok na úradoch. Ten do parlamentu priniesol György Gyimesi spolu s opozičným poslancom Tomášom Tarabom, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke Kotlebovcov – ĽSNS.

protiinflačná pomoc, Matovič, Gyimesi Čítajte viac Víkendové politické relácie: O "prorodinnom" balíčku s Matovičom, Gyimesim či Kaliňákom

Moderátor Richard Dírer, ktorý mal oblečené tričko s dúhovým golierom, otvoril tému priamou otázkou na Gyimesiho: „Špeciálne kvôli vám som si zobral svoje gay tričko, aký máte s nami problém?“

„Nemám s vami absolútne žiadny problém a nikdy som ani nemal. Ja mám problém s tým, aby sa tieto symboly a vlajky vyvesovali na štátnych budovách,“ oponoval poslanec. Moderátor kontroval otázkou, či v súkromnej televízii môže.

Gyimesi zareagoval, že proti LGBTI komunite nič nemá. „Môžete ho mať (tričko), kde chcete, môžete si tú zástavu opásať okolo pása, zahaliť sa do nej a chodiť s ňou po meste.“ Na margo svojho návrhu o zákaze vyvesovania dúhových vlajok na úradoch povedal, že je za to, aby sa párom rovnakého pohlavia pomohlo, aby mohli po sebe dediť či nahliadať do zdravotnej dokumentácie. Návrh zákona podľa neho pripravujú jeho kolegovia a v relácii uviedol, že on ho podporí a „nemá s tým najmenší problém“.

Hosťami Richarda Dírera v relácii V poitike... Foto: TA3
V politike Hosťami Richarda Dírera v relácii V poitike boli György Gyimesi (OľaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Keď vysvetľoval, prečo je pre neho vyvesovanie dúhových vlajok na štátnych inštitúciách problémom, odvolal sa na ústavu: „Ústava chráni manželstvo ako jedinečný zväzok jedného muža a jednej ženy. Ideológia LGBTI skupín toto popiera, a preto na štátnych budovách takéto zástavy nemajú čo robiť.“ Podľa Gyimesiho ani v diskusii nepadol jeden argument, prečo by tam mali byť.

„Vy idete pomáhať tejto komunite tým, že zakážete vlajku tolerancie? Dúhová vlajka nie je žiadna ideológia. Nebuďte už z toho taký vyplašený,“ reagovala na Gyimesiho poslankyňa Jana Bittó Cigániková. Podľa nej jediný dôvod, prečo návrh podáva s poslancom Tarabom je, že OĽaNO urobilo kšeft s ľuďmi z kandidátky „fašistickej strany“.

Záverečné slová v relácii venoval moderátor poslancovi Gyimesimu: „Ja to uzavriem osobnou prosbou, naša komunita sa poteší, keď prídete aj s nejakým návrhom, ktorý nám bude uľahčovať život. Nehovorím o adopciách detí, nehovorím o homosexuálnych manželstvách. Ale niečo by ste pre nás mohli urobiť.“

online nákup, online nakupovanie, nákup cez internet, žena, karta, notebook Čítajte viac Prieskum: Mali by sa značky vyjadrovať k politickým a spoločenským témam?

Diskusiu o dúhových vlajkách nájdete v závere relácie:

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #V politike #TV TA3 #politické relácie