Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS chce natrvalo zachovať spravodajskú stanicu, požiada o licenciu

RTVS požiada Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o udelenie licencie pre piatu programovú službu :24. Prostredníctvom nej chce vysielať nepretržité spravodajské vysielanie. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

17.03.2022 14:14
debata (1)

„Na spravodajský okruh prejde mimoriadne 24-hodinové spravodajské vysielanie, ktoré v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine dočasne nahradilo programovú skladbu Trojky,“ vysvetlila hovorkyňa a dodala, že „s podaním žiadosti o udelenie licencie súhlasila v stredu (16.3.) Rada RTVS“.

Na neho by malo plynule prejsť mimoriadne 24-hodinové spravodajské vysielanie, ktoré vzniklo v súvislosti s konfliktom na Ukrajine a nahradilo programovú skladbu Trojky.

Hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková uviedla, že v prípade takýchto žiadostí koná regulátor operatívne.

servant of people, Čítajte aj Chceli ste to, máte to mať! Seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru, je na Netflixe

V súvislosti s prípravami nového spravodajského televízneho okruhu :24, ale aj budovaním kreatívnych centier v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach, schválila Rada RTVS tiež nový Organizačný poriadok RTVS. „Do platnosti vstúpi 1. apríla. Súčasťou zmien je aj vznik novej sekcie komunikácie,“ priblížila hovorkyňa RTVS.

Spravodajská :24 začala vysielať od pondelka 28. februára, pričom vedenie televízie hovorilo o 14-dňovom vysielaní. Iniciatíva vznikla pre vojnu na Ukrajine. RTVS má ambíciu plnohodnotné celodenné spravodajské pokrývanie tém z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

joj, spravodajstvo, Čítajte aj Slovensko má našliapnuté dostať novú televíziu! Jojka výrazne posunula prípravy

Spravodajský okruh ponúka aj diskusie odborníkov z radov politológov, sociológov, vedcov a samozrejme politikov. Prispeje tak k informovanosti a dá divákom možnosť zorientovať sa v množstve verejne dostupných informácií.

Spravodajskú televíziu pripravuje aj JOJ Group. Od RVR už dostala povolenie spustiť JOJ 24. V krátkom čase tak na Slovensku vzniknú ďalšie dve spravodajské televízie, doteraz dlhodobo na trhu pôsobí iba TA3.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #vojna na Ukrajine