Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovensko má našliapnuté dostať novú televíziu! Jojka výrazne posunula prípravy

Televízna skupina JOJ vstupuje do ďalšej fázy prípravy novej stanice. Môže zatriasť mediálnym prostredím.

11.03.2022 07:00
joj, spravodajstvo, Foto:
JOJ Group plánuje veľkú expanziu v spravodajstve. Čoskoro by mohla odštartovať úplne nová spravodajská televízia.
debata (7)

Tento rok čaká Slovensko veľa zmien. Okrem toho, že na náš trh vstúpi viacero veľkých streamovacích služieb, ktoré budú katalyzátorom zmien v sledovaní televízie. Novinky sa však chystajú aj v klasickom lineárnom vysielaní. Kým rok 2021 patril expanzii v športovom segmente a štartu sa dočkala televízia JOJ Šport, ale aj portfólio rozšírila aj verejnoprávna RTVS, v tomto roku sa vyostrí konkurencia v spravodajskom segmente.

vincent navrátil, svätý max, Čítajte aj Robiť dobrý televízny humor u nás? Čo čert nechcel, falošný farár to všetkým natrel

V minulých dňoch RTVS dočasne zmenila zameranie Trojky, ktorá cielila na seniorov s archívnym obsahom. Pre ruskú inváziu na Ukrajinu sa tento okruh zmenil na spravodajský. Nie je tajomstvom, že súčasný manažment verejnoprávnej televízie má ambíciu spustiť plnohodnotnú spravodajskú stanicu. Avšak štart takto veľkého projektu si vyžaduje značnú finančnú injekciu zo štátnych štruktúr a pre súčasný nápor na verejné financie nielen pre pandémiu nedáva veľkú nádej na skoré realizovanie.

Omnoho ďalej je JOJ Group. Vedenie sa nikdy netajila ambíciou rozširovať portfólia svojich staníc a samostatná spravodajská televízia je jednou z alternatív.

Filmove premiery Čítajte aj Filmové premiéry: Očakávaný animovaný film od Disneyho, novinka od Svěrákovcov aj psia rebelka

„Dnes sme najväčšou televíznou skupinou na Slovensku, máme šesť slovenských a šesť českých staníc a súčasťou nášho portfólia je Valetin, najväčšia partnerská platforma videoreklamy. Sme lídrom v pôvodnej slovenskej seriálovej tvorbe, veľkým podporovateľom slovenskej kinematografie a slovenského športu, televíziou s jedinými detskými stanicami v slovenčine a najväčším počtom tematických staníc, no rovnako pravidelným lídrom v hlavnom vysielacom čase,“ povedal riaditeľ JOJ Group Marcel Grega pri nedávnych oslavách 20. výročia spustenia vysielania Jojky.

koláž, Aquaman, The Flash Čítajte aj Hrdinovia z DC Comics budú meškať. Fanúšikovia si znova musia počkať, niečo ale príde aj skôr

V súčasnosti dlhodobo pôsobí jediná spravodajská televízia TA3, dá sa predpokladať, že RTVS sa vráti k štandardnému vysielaniu Trojky a samostatnú televíziu spustí najskôr v roku 2023. V tomto smere je najďalej práve Joj Group, ktorá posunula prípravy rázne vpred.

„Spravodajská televízia z portfólia JOJ Group je dlhodobý projekt a Radu pre vysielanie a retransmisiu sme požiadali o registráciu licencie. O ďalších krokoch budeme divákov včas informovať,“ povedala pre Mediaklik hovorkyňa JOJ Group Lucia Tuhelová.

Priznanie, Čítajte aj Ostrá konkurencia: Priznanie tesne pred finále s poklesom, no ustálo príchod Let's Dance

Testovanie prvých spravodajských formátov pod značkou 24 sa spustilo. „V týchto dňoch sme začali v novom podcastovom štúdiu nakrúcať a publikovať prvé spravodajsko-publicistické podcasty s názvom 24podcast. Naši reportéri prizývajú hostí – expertov do diskusií na rôzne témy súvisiace s vojnou na Ukrajine. Podcasty je možné vypočuť si na platformách Spotify a Apple,“ dodala Tuhelová.

Medzičasom Rada pre vysielanie a retransmisiu získala licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby JOJ 24.

Prípadný možný štart novej spravodajskej televízie nie je známy.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2021/2022