Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podarí sa Superstar prekročiť vlastný tieň? Spevácka megašou sa stále motá dokola

Po miernom náraste sledovanosti siedmej série sa sledovanosť zasekla a Superstar sa stále točí dokola a nevie prekročiť svoj tieň. Je to nový štandard, ktorý bude Markíze spevácka šou prinášať po zbytok aktuálnej sezóny?

30.09.2021 07:00
superstar, Foto:
Superstar si aj počas tejto sezóny našla svoje verné publikum, hoci je menšie ako pri predchádzajúcom ročníku.
debata
sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Markizácke Sestričky stále udupané! Ťažký súper ich naďalej nekompromisne drví

Šou má za sebou prvú polovicu kastingových kôl a situácia pred kamerou a za ňou má spoločnú paralelu. Počas ostatných týždňov, keď sa na obrazovke premávali veľké talenty, ale aj tí, ktorí predviedli katastrofálne vystúpenia, sa podobná situácia odohrávala aj so sledovanosťou. Superstar po ťažkom začiatku a vlažnej sledovanosti sa postupne spamätala a postupne začala rásť. Veľmi rýchlo prekročila 400-tisícovú hranicu veľkosti publika a vyzeralo to tak, že výkon pôjde nahor.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Nový Sex v meste sa blíži, prvé zábery sú tu! Čoskoro ho uvidíte aj na Slovensku

Nateraz sa tak nedeje a sledovanosť aktuálnej série sa ustálila a Superstar sa začína točiť dokola a nevie sa vymotať. Ostatnú epizódu vysielanú počas minulotýždňového piatku síce sprevádzalo víťazstvo nad konkurenciou, v konečnom dôsledku jej výkon o čosi klesol oproti časti spred dvoch týždňov.

V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla premiérová epizóda šou rating 8,2% a trhový podiel 27,2%. SuperStar v čase vysielania výrazne porazila konkurenčné programy, film Kráska a zviera zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 11,7% a šou Milujem Slovensko na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 12,3%.

pán profesor, Čítajte aj Jednorazové zakopnutie pominulo! Pán profesor znova zvalcoval konkurenciu

Štvrtý zostrih toho najzaujímavejšieho z kastingov SuperStar si nenechalo ujsť celkovo 422-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Hľadanie novej česko-slovenskej speváckej hviezdy malo v čase vysielania dosah až na 753-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 sa Supersstar stala suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Pre porovnanie, tretiu časť Superstar pred dvoma týždňami sledovalo 453-tisíc divákov, čiže v celkovom publiku speváčka šou minulý piatok stratila 31-tisíc divákov. Táto epizóda v komerčnej cieľovke dosiahla 8,8% sledovanosť a trhový podiel 28,1%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022