Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto sa ničí vlastný seriálový megahit: Potupa pre Jojku, predbehla ju aj RTVS

Jojka v nedeľu večer "zinkasovala" ťažkú prehru, jej Iveta zhorela ako fakľa. Asi len málokto čakal, že diváci takto dramaticky obrátia kormidlo preferencií.

04.03.2024 12:21
iveta, Foto:
Štart druhej série Ivety vôbec nevyšiel.
debata (1)
Exkluzívne zábery z novej série Ivety
Video
Zdroj: TV JOJ

Mal to byť megahit tejto jari. Zdá sa, že to bude skôr prepadák. Jojka sa chystala na najväčší súboj tejto jari s druhou sériou Ivety, ktorá sa minulý rok stala najsledovanejším seriálom v jej histórii. Ten sa skončil doslova diváckymi jatkami. Obrovská konkurencia v podobe štartu deviatej série Let's Dance a nečakane kartami zamiešala aj RTVS s reláciou Duel šampiónov, ktorá sa teší veľkej obľube vo svojom podvečernom slote počas pracovného týždňa. Špeciálne vydania, ktoré RTVS umiestnila do slotu po Čase nádejí, dávajú nádej, že diváci si reláciu nájdu aj v hlavnom vysielacom čase.

Expl0ited Čítajte aj Slováci sa pustili do RTVS. Vadí im potetovaný moderátor, žiadajú stiahnutie relácie

Jojka si očividne sama vykopala vlastný hrob, keď úplne zbytočne sa vydala proti Markíze a jej Let's Dance, keď má k dispozícii voľný sobotný slot, kde by Iveta mohla valcovať. RTVS tu vysiela svoje zábavné relácie a Markíza akvizičné filmy. Nepochopiteľný krok televízie a očividná snaha podkúriť Markíze a oslabiť tanečnú šou vo výsledku priniesol zdrvujúcu prehru a Iveta zostala na okraji záujmu.

online, web, počítač, lupa Čítajte aj Slovenské weby vo februári: Kto je na čele a kto stratil pozíciu?

Let's Dance si udržalo vedenie a prevalcovalo svoju konkurenciu. Štart deviatej série si celkovo pozrelo 582-tisíc divákov. V cieľovke 13 – 55 prvá epizóda dosiahla 9,5% sledovanosť s 35,2% podielom na trhu. Ide o jeden z najlepších výsledkov tanečnej šou v jej novodobej histórii, keď sa pred tromi rokmi vrátila po päťročnej pauze.

Iveta s prvou epizódou druhej série pohorela s 5,7% sledovanosťou a podpriemerným 16,2% podielom na trhu v komerčnej cieľovke. Seriál si pozrelo len 298-tisíc divákov v cieľovke 12+, Jojku predbehla aj RTVS s Duelom šampiónov, ktorý si pozrelo 301-tisíc divákov. Ide tak o kardinálne zlyhanie televízie, ktoré neuvážene je na ceste zničiť si vlastný seriálový megahit.

Polda, Bezáková, Kolesárová Čítajte aj Dve slovenské herečky obsadili hlavné úlohy v českom seriáli: Ich podobnosť je neprehliadnuteľná

Ako štartovala Iveta v roku 2023?

Prvá časť dosiahla v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov. Tretiu časť celkovo sledovalo, stále, rekordných 695-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke uhrala až 12,5% sledovanosť s 34,2% trhovým podielom. V cieľovke 12+ to bola až 15,1% sledovanosť s 31,5% trhovým podielom.

Facebook / Instagram / Messenger / Čítajte aj Musíte sa rozhodnúť, ako chcete používať Messenger. Má to však dôsledky

Medziročný prepad pri prvej epizóde Ivety je doslova zdrvujúci. Zostáva len dúfať, že Jojka urobí jediný logický krok a rýchlo zmení programové plány a presunie Ivetu do sobotného slotu a pokúsi sa jeden zo svojich najlepších seriálov posledných rokov zachrániť a nenechá ho zlynčovať diváckym nezáujmom. Je očividné, že pre Slovákov je Let's Dance lákadlom, ktoré odmietajú vynechať.

Posledná epizóda Ivety dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 až 10% sledovanosť, seriál sa tak vrátil k tejto méte, po jednorazovom poklese zo siedmej epizódy. Trhový podiel v rovnakej cieľovej skupine bol na úrovni 29,1%. V cieľovej skupine 12+ spomínaná časť uhrala až 10,5% sledovanosť s 28,4% trhovým podielom. Celkovo pri obrazovkách sedelo 553-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Iveta