Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mohol to byť nový seriálový hit: Plány sa výrazne zmenili, Dobrý doktor zostane osamotený

Zo smelých plánov napokon nič nebude.

08.12.2023 06:00
dobrý doktor, the good doctor, Foto:
Dobrý doktor mohol seriálového súrodenca - Dobrého právnika. Napokon z toho nič nebude.
debata

Televízia ABC ešte pred pár mesiacmi mala veľkolepé plány so značkou Dobrý doktor. Po šiestich odvysielaných sériách nastal čas rozšíriť príbeh o ďalší seriál. Sledovanosť lekárskej drámy je stále dostačujúca, aby mohlo produkcia pokračovať, čoho dôkazom je aj siedma séria, ktorá sa dostane do vysielania od februára 2024. Prišiel však štrajk scenáristov a hercov a plány sa rozsypali.

Perinbaba, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Rozlúčka s Perinbabou, nová podoba Štedrého večera a to nie je všetko!

Televízny a filmový svet v celej svojej histórii nebol tak dlho paralyzovaný, spoločný a koordinovaný štrajk dvoch asociácií paralyzoval Hollywood na pol roka. Ďalšie mesiace bude trvať, kým sa televízie spamätajú a podarí sa im reštartovať nakrúcanie seriálov a filmov. To je aj dôvod, prečo siedma séria Dobrého doktora odštartuje až vo februári. Štandardne sa série vysielaní od septembra do mája. Divákov tak čaká extrémne krátka sezóna.

rod draka, Čítajte aj Toto bude seriálová udalosť 2024! Prvé zábery z pokračovania Hry o tróny sú bomba

Kvôli nečinnosti scenáristov a hercov sa museli stopnúť plány s chystanými novinkami. Prioritu dostali len zabehnuté tituly, ktoré aspoň čiastočne majú zachrániť obrovské finančné straty, ktoré televízie a streamovacie služby utrpeli. Televízie sa do starých koľají dostanú až v sezóne 2024/2025.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Otrasy v spravodajstve RTVS len rok po škandále so Smerom: Vedenie ohlásilo zásadné zmeny a návrat...

Počas šiestej série Dobrého doktora bol predstavený príbeh, ktorý mal poslúžiť ako odrazový mostík pre spin-off s názvom The Good Lawyer (Dobrá právnička). Hlavnú úlohu stvárnila mladá právnička Joni, ktorá bojuje s obsedantno-kompuluzívnou poruchou, avšak jej brilantná myseľ z nej robí fantastickú právničku.

personálne zmeny 2023 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Nový šéf Markízy, zmeny v manažmente RTVS aj noví riaditelia obchodných reťazcov

Joni, ktorá žije s obsedantno-kompuluzívnou poruchou, nikdy nechcela, aby sa s ňou zaobchádzalo inak, a často je za svoje symptómy v rozpakoch. Je skvelá právnička, ale bola nútená pohroziť žalobou, keď sa ju pokúsili vyhodiť kvôli jej zvláštnemu správaniu.

Napokon tento seriál nevznikne, televízia ABC musela upustiť od svojho nápadu odštartovať seriál v tejto sezóne. Štrajk zmaril nádejný seriál, ktorý mohol vhodne doplniť Dobrého doktora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Good Doctor #Dobrý doktor #televízna sezóna 2023/2024