Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z veľkého nadšenia je sklamanie: Studená sprcha, kultový seriál sa tak skoro nevráti

Bola to bombastická správa, keď prišla informácia, že Teória veľkého tresku by sa mala vrátiť s novým seriálom. Teraz prichádza vytriezvenie.

23.11.2023 06:00
teória veľkého tresku, big bang theory, Foto:
Teória veľkého tresku sa má vrátiť s novým seriálom.
debata

Keď spoločnosť Warner Bros. Discovery oznámila koniec streamovacej platformy HBO Max a štart úplného nového globálneho hráča s názvom Max, ohlásila nakrútenie nového spin-offu zo sveta Teórie veľkého tresku. Kompetentní sú si vedomí, že potrebujú nalákať veľké množstvo predplatiteľov na exkluzívny obsah a značka Teória veľkého tresku je obrovským lákadlom.

iveta, Čítajte aj Bude to úspech aj po druhýkrát? Jojka dotočila pokračovanie svojho najsledovanejšieho seriálu

Hlavný autor pôvodného seriálu Chuck Lorre dostal zelenú vytvoriť nový spin-off. Nateraz nie sú známe detaily, keďže prípravy sú v počiatočnej fáze vývoja. Isté je jedno, že nepôjde o priame pokračovanie „pôvodnej Teórie“, nie je však vylúčené, že sa v seriáli objavia milované postavy ako hostia. Nikto však netuší, o čom by nový seriál mohol byť.

Kúpele Grössling Čítajte aj Do zaniknutých kúpeľov v Bratislave sa vráti život. Ikonická pamiatka bude opäť slúžiť občanom

Dobré správy strieda však tvrdá realita. Prípravy nového seriálu krátko po ohlásení sa zastavilo. Prišiel štrajk scenáristov a hercov a na pol roka sa život v Hollywoode zastavil. Televízie a streamovacie služby sa snažia reštartovať produkciu a absolútnu prioritu majú už zabehnuté seriály a tie pripravované sú na druhej koľaji. Tým pádom sa potenciálne premiéry výrazne posúvajú v čase.

To je aj prípad „novej“ Teórie veľkého tresku.

fico Čítajte aj Ficov bojkot médií: Oficiálne ukončil kontakt s „nepriateľskými portálmi“ a s televíziou Markíza

„Je to prenatálnom štádiu,“ povedal Chuck Lorre. „Áno, o pôrode sa nehovorí až do druhého trimestra, verím, že je pravidlom. To je dlhá cesta k tomu, aby som povedal nie, nemám k tomu čo povedať okrem toho, že o tom diskutujeme."

Svet Teórie veľkého tresku však žije prostredníctvom spin-offu o mladom Sheldonovi, avšak aj sa blíži k svojmu záveru. Všetko nasvedčuje tomu, že pripravovaná siedma séria bude posledná.

Kto zastrelil Otta Müllera Čítajte aj Napínavá britská miniséria aj záhadná rodinná dráma: TV Wau prinesie v roku 2024 úplne nové krimi seriály

Komediálny megahit má na konte 12 sérií a 279 epizód, vysielal sa v rokoch 2007 – 2019 a stal sa absolútnym televíznym fenoménom. O to viac boli diváci sklamaní, keď sa tvorcovia rozhodli ukončiť výrobu po dvanástich rokoch. Nebolo to však ich prvotné rozhodnutie. Sledovanosť Teórie veľkého tresku bola aj po rokoch stále vysoká a televízia CBS bola ochotná zaplatiť rekordné honoráre hereckým predstaviteľom, aby zostali aj na trinástu a štrnástu sériu. Všetko vyzeralo veľmi nádejne, keď napokon prekvapil Jim Parsons (Sheldon). Ten požiadal tvorcov, ak by boli schválené ďalšie dve série, aby ho z príbehu „vypísali“ a on mohol skončiť. Nepomohol ani rekordný honorár 50 miliónov dolárov, ktorý by herec mohol zinkasovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #HBO Max