Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ficov bojkot médií: Oficiálne ukončil kontakt s „nepriateľskými portálmi“ a s televíziou Markíza

Nová vláda si už od prvých dní pri moci vyrovnáva s médiami účty, Robert Fico teraz s niektorými oficiálne prerušil komunikáciu.

20.11.2023 12:40
fico Foto: ,
Robert Fico na sneme strany Smer.
debata (68)

Robert Fico napĺňa svoje vyhrážky. Oficiálne oznámil, že s istými médiami, ktoré označuje za „nepriateľské“, prerušuje komunikáciu – ide o denník SME, Denník N, Aktuality a o televíziu Markíza. Tvrdí, že si podľa neho neplnia povinnosť „pravdivo, všestranne a včas informovať verejnosť o činnosti orgánov verejnej moci, osobitne vlády a jej predsedu“. Fico s niektorými médiami nekomunikoval už dlhšie, neodpovedá im na otázky či už osobne alebo na diaľku. Minulý týždeň vyhlásil, že dá niektorým médiám preveriť akreditáciu na Úrad vlády SR, dnes ich tam však pustili.

„TV Markíza, Denník N, denník SME a webový portál Aktuality od prvých hodín vzniku vlády SR povinnosť pravdivo, všestranne a včas informovať verejnosť o činnosti orgánov verejnej moci, osobitne vlády SR a jej predsedu, neplnia. Sú to médiá, ktoré otvorene prejavujú nepriateľské politické postoje založené predovšetkým na zverejňovaní nepravdivých, neúplných informácií alebo na zamlčiavaní informácií,“ napísal Fico v tlačovom vyhlásení.

Médiá? Pre Fica sú nepriatelia

„Sú to médiá, ktoré otvorene prejavujú nepriateľské politické postoje založené predovšetkým na zverejňovaní nepravdivých, neúplných informácií alebo na zamlčiavaní informácií,“ tvrdí. Naopak, niektorí členovia novej koalície sľubovali „alternatívnym“ médiám prednostné informácie. Chcú dosiahnuť, aby štandardné médiá museli citovať weby, ktoré otvorene podporujú novú vládu.

Nová vláda si už od prvých dní pri moci vyrovnáva s médiami účty. Tvrdia, že niektoré médiá neinformujú pravdivo alebo že podporujú opozičné strany. Fico médiám posiela rôzne odkazy, mnohí jeho podporovatelia mu za to „tlieskajú“. „Vieme, že zloženie súčasnej vlády SR je škrt cez rozpočet médiám a mimovládnym organizáciam, ale my máme poverenie od ľudí, ktorí na Slovensku rozhodujú a len im sa budeme zodpovedať,“ píše Fico napríklad v poslednom príspevku na Facebooku.

Pred úradom vlády dnes študenti žurnalistky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave zorganizovali tichý protest, minulý týždeň poslali Ficovi otvorený list.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #médiá