Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľkolepý seriálový návrat: Prichádza nové pokračovanie, ktoré vyrazí dych. Poznáte ho?

Nekonečnému čakaniu je koniec! Konečne je dostupná druhá séria hitu Foundation.

14.07.2023 06:00
foundation Foto:
Streamovacia služba Apple TV+ ponúkne druhú sériu hitu Foundation.
debata
Matematika zločinu, maštalír, Čítajte aj Ďalšia veľká televízna premiéra počas leta: A opäť jednou z hviezd bude Maštalír

Seriál vychádza z rovnomennej knižnej série od Isacca Asimova, ktorý vytvoril obrovské a dokonale prepracované dielo, ktorého sa v minulosti „obávali“ filmoví a televízni tvorcovia. Až napokon Apple TV+ bola ochotná naliať stovky miliónov dolárov do vývoja jeho seriálovej verzie, pod ktorú sa podpísal renomovaný showrunner David S. Goyer.

logo, Markíza, JOJ, RTVS Čítajte aj Televízie v tomto roku zvýšili svoj výkon. RTVS priniesol hokej dlhoročné maximum

Samotné nakrúcanie desaťdielnej prvej série trvalo neuveriteľných 19 mesiacov a to nielen pre komplikácie s pandémiou, ale tvorcovia sa rozhodli nakrúcať na reálnych miestach po celom svete a odmietali sa spoľahnúť iba na špeciálne efekty. Tie sú, mimochodom, dovedené do absolútnej dokonalosti a strkajú do vrecka aj výpravné filmy.

milujem slovensko, silvester 2019, Čítajte aj RTVS na jeseň: Po neúspechoch viacerých šou ponúkne náhradu. Poznáme meno moderátora

Dej hovorí príbeh o galaktickom Impériu, ktoré „žije“ a tvrdo vládne už 12-tisíc rokov, lenže čoraz častejšie sa hovorí o prichádzajúcej zmene. To len podčiarkne vedec a matematik Hari Seldon (Jared Harris), ktorý vypočítal nezvratný rozpad Impéria a stáva sa vyvrheľom. Má však dokonalý plán, ako zachrániť zvyšky civilizácie a na základoch starých časov vybudovať novú, lepšiu, múdrejšiu spoločnosť.

top programy Čítajte aj Veľký prehľad: Najsledovanejšie seriály, zábavné či spravodajské relácie v slovenských televíziách

Nechá sa vyhnať na okraj galaxie, aby na opustenej planéte vybudoval Nadáciu. Impériu vládne tisícky rokov genetická dynastia, teda trojica klonov v rôznych vekových formách. Imperátor Cleon (Lee Pace) nestrpí žiadne kacírske myšlienky o páde ríše. Lenže Seldonov plán je tak sofistikovaný, že ho neprekukli ani cisárske klony a pád Impéria sa postupne rozbieha.

OD Dunaj Čítajte aj Na legendárne miesto v centre Bratislavy sa vráti život. Otvorenie je naplánované už o dva roky

Čakanie na druhú sériu však bolo opäť dlhé. Ďalšia desiatka epizód prichádza po roku a pol. Prvé zábery však naznačujú, že dlhá produkcia mala svoj dôvod a oplatilo sa čakať. Príbeh sa posúva o viac ako 100 rokov po udalostiach z prvej série. Prichádza nevyhnutné a predpovedané. Impérium sa začína rúcať!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #seriál Foundation