Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenávidení tvorcovia Hry o tróny konečne predvedú, čo nakrútili pre Netflix: Bude z toho svetový megahit?

Netflix pred rokmi vykúpil tvorcov Hry o tróny za stovky miliónov dolárov. Teraz, štyri roky, po konci pôvodného seriálu ukážu, čo nakrútili.

18.07.2023 06:00
netflix, televízor, obývačka, oddych,... Foto:
Netflix odštartuje rok 2024, novým seriálom od tvorcov Hry o tróny.
debata
Matthias Settele Čítajte aj Najväčšia zmena v najsledovanejšej televízii na Slovensku: Šéf Markízy by mal po 10 rokoch skončiť

David Benioff a Daniel Brett Weiss, dve mená, ktoré navždy zmenili televíznu zábavu. Vďaka ich umu sa zrodila seriálová Hra o tróny, ospevovaná krvavá sága, ktorú sledoval a velebil celý svet. Najviac kritiky si „zlízla“ finálová séria, tú fanúšikovia zakopali pod čiernu zem. Dovtedy priam dokonale vyskladaný dej dostal expresný záver a veľká časť divákov nebolo spokojná. Nepomohol ani rekordný rozpočet a dokonalé filmové efekty. Ani tie nezakryli obrovské diery v príbehu.

seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Noël Czuczor, Čítajte aj Jojkárska Nemocnica sa rozpadá: Diváci sa musia zmieriť, že viac neuvidia hlavnú postavu

Dlho sa hovorilo, že za rýchlym koncom Hry o tróny boli ich úmysly opustiť HBO, čo sa nakoniec aj potvrdilo. „Kúpil“ si ich Netflix za stovky miliónov dolárov, aby preňho začali vyrábať prémiové seriály, ktoré zabezpečia prísun predplatiteľov.

televízor, televízia, obývačka, ovládač, tv, Čítajte aj Súboj najhorších slovenských seriálov graduje: Ktoré postúpia do finále plného hanby?

Ešte tesne pred koncom ich pôsobenia pre HBO dostal stopku mimoriadne zaujímavo pôsobiaci seriál Konfederácia. Príbeh mal ukázať alternatívnu realitu, keby vojnu o nezávislosť nevyhrala Únia, ale Konfederácia. Lincoln by sa nikdy nestal prezidentom a nezrušil by otroctvo, čo by odštartoval vývoj úplne iných dejín USA. Úplne nová realita by sa dostala aj do nového tisícročia. Po ich prestupe do Netflixu zostalo hrobové ticho o ďalších projektoch.

Matematika zločinu, maštalír, Čítajte aj Ďalšia veľká televízna premiéra počas leta: A opäť jednou z hviezd bude Maštalír

Teraz, po troch rokoch televízni tvorcovia vracajú a ukážu divákom, na čom pracovali. Netflix v januári 2024 uvedie novinku s názvom 3 Body Problem. Prichádzajúci seriál je o to väčším lákadlom, že ani prvý trailer neodhalil, o čom vôbec bude! Pointa hovorí o osudovom rozhodnutí mladej ženy v Číne v 60-tych rokoch minulého storočia, ktoré odznieva naprieč priestorom a časom skupine skvelých vedcov v súčasnosti. Keď sa im pred očami odhaľujú prírodné zákony, piati bývalí kolegovia sa opäť stretávajú, aby čelili najväčšej hrozbe v dejinách ľudstva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál 3 Body Problem