Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšia zmena v najsledovanejšej televízii na Slovensku: Šéf Markízy by mal po 10 rokoch skončiť

Markíza ešte informáciu oficiálne nepotvrdila.

17.07.2023 15:36
Matthias Settele Foto:
Generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.
debata (4)

Vo vedení najsledovanejšej slovenskej televízie by mali nastať po desiatich rokoch zmeny v najvyššom vedení. Matthiasa Setteleho vystrieda na čele Markízy Peter Gažík, ktorý viedol O2 Slovakia a posledné tri roky telekomunikačného operátora Telenor v Maďarsku. Informuje portál Stratégie.

Matthias Settele nastúpil na post generálneho riaditeľa skupiny Markíza 1. októbra 2013. Predtým bol generálnym riaditeľom spoločnosti Turner Nordic a Baltic a senior konzultant pre verejnoprávnu televíznu stanicu ORF v Rakúsku.

Skupina Markíza okrem samotnej televízie Markíza prevádzkuje aj stanice Doma (od roku 2009), Dajto (2012), Markíza International (2016) a Krimi (2022). V roku 2024 plánuje odštartovať ďalšiu stanicu. V posledných dvoch rokoch výrazne posilnila rast streamovacej služby Voyo.

Majiteľom Markízy je finančná skupina PPF Group, ktorej súčasťou sú aj operátor O2 Slovakia alebo maďarský operátor Telenor, ktoré viedol práve Peter Gažík. Do jej portfólia patrí aj česká Nova. Zmena na poste generálneho riaditeľa Markízy by mala nastať od októbra 2023.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV Markíza #Matthias Settele