Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Strhujúca detektívna love story. Seriálová novinka Zákony vlka nemá klasického hrdinu

V osemdielnej minisérii sa predstavia Stanislav Majer a Linda Rybová.

18.03.2023 06:00
Zákony vlka Foto:
Detektívna miniséria Zákony vlka bude mať premiéru na jar 2023.
debata
the mandalorian, mandalorian, Čítajte aj Marec na Disney+: Dlhoočakávaná nová séria hitu, ale aj zaujímavé filmy!

Detektívny osemdielny seriál Zákony vlka sleduje príbeh niekdajšieho kriminálnika Roberta (Stanislav Majer), ktorý je prepustený z väzenia a začína nový život. Nemá však peniaze a nemá ani kde bývať. Vyrazí tak za svojou bývalou milenkou a komplickou Sárou (Linda Rybová), ktorej sa po poslednej akcii, kedy bol Robert zatknutý, podarilo utiecť.

Ukrýva sa v zapadnutej dedine v pohraničí a pätnásť rokov úspešne ukrýva svoju lupičskú minulosť, na ktorú chce zabudnúť. Keď príde Robert s falošnou identitou policajta, jej pokojný život sa obráti na ruby. Nikto v dedine netuší, že spolu s novým šéfom policajne stanice Robertom boli kedysi v podsvetí úspešnými zlodejmi umeleckých predmetov. A zdá se, že ani vášeň za roky odlúčenia nevyprchala…

markíza, tv markíza, Čítajte aj Tajnosti Markízy okolo jesennej šou: Čím bude konkurovať Talentu a Pečie celé Slovensko?

„Zákony vlka vo svojich ôsmich dieloch odkryjú na pozadí ôsmich detektívnych prípadov a v prostredí divokej prírody tajuplnú ústrednú linku milostného príbehu Roberta a Sáry, ktoré spája vášeň rovnako taká silná, ako je ich temná minulosť. Robert je klasický antihrdina so šrámom z minulosti, ale so zmyslom pre spravodlivosť. Sára je jeho ženský protipól a jeho zrkadlo,“ približuje podstatu minisérie jej spoluautorka a producentka Gabriela Erleová.

Zábery zo seriálu Zákony vlka Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Stanislav Majer a Linda Rybová v seriáli Zákony...

Úlohu Roberta Čierneho a Sáry Pokornej získali Stanislav Majer a Linda Rybová. „Zákony vlka sú z pohľadu herca zaujímavo napísané, je čo hrať. Robert nie je typický hrdina, je to lupič a ja som lúpežníka ešte nikdy nerobil. Presvedčil ma nielen príbeh, ale aj lokácie. Brdy sú nádherné, plné riečok, rybníkov a panenských lesov, ktoré sú také hlboké, že sa v nich nechcete stratiť,“ hovorí Stanislav Majer.

Herci sa pred kamerami stretli prvý raz. „So Standom sa poznáme dlho, ale nikdy sme spolu nepracovali. Pre túto postavu je výborne vybraný. Je premenlivý, človek nevie, čo je zač. Nie je na prvú dobrý,“ chváli kolegu Linda Rybová. „Ja mám s Lindou takú zvláštnu vec. Mám pocit, že do mňa vidí, že ma má prečítaného a že na mňa vie všetky moje „guilty pleasure“. Udržuje to medzi nami zvláštne napätie. Trúfam si povedať, že sa z nás počas nakrúcania stali priatelia,“ dodáva Stanislav Majer.

V ďalších úlohách sa objavia Ján Vondráček, Josef Polášek, Kristína Frejová, Martin Donutil, Martin Myšička, Tomáš Jeřábek a ďalší. V kľúčových úlohách miestnych policajtov Bureša a Žáčkovej sa predstavia Jan Novotný a Tereza Švejdová.

Detektívnu minisériu Zákony vlka uvedie česká televízia Prima od soboty 18. marca a v predstihu streamovacia služba Prima+. Slovenskí diváci si budú musieť počkať, na stanici Prima Plus bude uvedená o mesiac neskôr.

top tv programy február Čítajte aj Klamstvo, Einstein, Dunaj alebo Nemocnica? Diváci rozhodli, že rebríček ovládli...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Majer #prima+ #české seriály