Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najúspešnejší seriál Markízy je na konci: Pripravte sa na srdcervúce finále Druhej šance!

Druhá šanca sa stala absolútnym fenoménom roka 2022! Od prvých epizód sa stala najsledovanejším seriálom na trhu, ponúkla rovno dve série a zaradila sa medzi najlepšie spracované seriály u nás. V pondelok večer uvedie televízia Markíza poslednú časť druhej série, ktorá prinesie mimoriadne emotívny príbeh.

19.12.2022 06:00
druhá šanca, Foto:
Druhú šancu čaká v pondelok večer finále série.
debata
dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Markíza prináša svoj najväčší risk! Na obrazovky mieri jej prvý historický seriál

Druhá šanca aj s predposlednou pätnástou premiérovou epizódou aktuálnej 2. série sa v pondelok 12. decembra 2022 stala na obrazovkách televízie Markíza najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla rating 8,6% a trhový podiel 29,6%. Medzitýždenne si tak z hľadiska trhového podielu polepšil o 1,9 percentu­álneho bodu. Seriál Hranica zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 14,9% a film Mystére: Vicky a jej tajomstvo na Jednotke RTVS podiel na trhu iba 6,2%.

klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, Čítajte aj Najhoršie obavy sa naplnili: Najsledovanejší lekársky seriál sveta stratil hlavnú postavu

Predposledná epizóda prilákala k obrazovkám fantastických 526-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. V porovnaní s minulým týždňom získala Druhá šanca na svoju stranu ďalších 11-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mala dosah na 704-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Jednotkou na trhu bola v čase vysielania aj gradujúca Farma, pondelková premiérová epizóda si v cieľovej skupine 12 – 54 pripísala skvelý rating 4,5 % a v rámci vysoko nadpriemerný trhový podiel 27,1%.

iveta, Čítajte aj Jojka potvrdila prvý seriál roka 2023: Pripravte sa na niečo, čo tu ešte nebolo

V pondelok večer sa Druhá šanca s divákmi na dlhšiu dobu rozlúči, keďže v Taliansku bude tretia séria uvedená v priebehu budúceho roka. Až následne bude možné adaptovať scenáre. S najväčšou pravdepodobnosťou sa lekársky tím z nemocnice Bezručova vráti v roku 2024.

O čom bude finále?

V záverečnej epizóde druhej série Druhej šance čaká divákokv množstvo dramatických zvratov, veľkých odhalení a silných emócií – nebudú chýbať slzy šťastia, no aj bolesti. V jej úvode je celé oddelenie internej medicíny vrátane personálu v prísnej karanténe, v ktorej prebieha dramatický súboj s časom a nebezpečnou baktériou – podarí sa lekárom dostatočne rýchlo nájsť na ňu účinný liek a ochrániť i zachrániť tak životy pacientov, i svoje vlastné?

Neboj sa, zlatko Čítajte aj December na HBO Max: Poteší posledná sériu hitu, ale aj filmové blockbustery

Ukáže sa, že dramatická situácia si vyžaduje odvážne riešenia a že za každé „víťazstvo“ sa niečím platí a táto cena môže byť aj veľmi krutá. V týchto ťažkých chvíľach sa naplno odhaľujú charaktery postáv a ich vzájomné vzťahy gradujú k veľkému finále – niektorí si uvedomia, že bez seba nedokážu žiť; iní strácajú navždy svoju lásku a ďalší nachádzajú silu a odvahu postaviť sa na stranu pravdy alebo darovať odpustenie. Kto s kým teda nakoniec skončí; kto skončí v nemocnici nadobro a čo bude ďalej s Andrejom Fabiánom a celým jeho oddelením?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Druhá šanca