Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najhoršie obavy sa naplnili: Najsledovanejší lekársky seriál sveta stratil hlavnú postavu

Po 19 rokoch sa končí jedna éra.

19.12.2022 06:00
klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, Foto:
Herečka Ellen Pompeo sa oficiálne, po 19 rokoch, rozlúčila s rolou Meredith Grey v seriáli Klinika Grace (Grey´s Anatomy).
debata
druhá šanca, Čítajte aj Najúspešnejší seriál Markízy je na konci: Pripravte sa na srdcervúce finále Druhej šance!

Aktuálne vysielaná 19. séria je pre divákov zlomová a zároveň smutná. Herečka Ellen Pompeo oficiálne potvrdila zvesti, ktoré vo vzduchu viseli už veľmi dlhý čas. Rozhodla sa zavesiť na klinec status hlavnej hviezdy Kliniky Grace (Grey's Anatomy). Všetky série sú pre Slovákov dostupné na streamovacej platforme Disney+. Zároveň je to obrovský test pre divákov, či takúto zmenu zvládnu. Ak áno, je 100% isté, že televízia ABC našla formát, ako pokračovať v nakrúcaní aj naďalej.

dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Markíza prináša svoj najväčší risk! Na obrazovky mieri jej prvý historický seriál

Za dlhé roky vysielania sa fanúšikovia seriálu rozlúčili s obrovským množstvom milovaných postáv a Klinika Grace to vždy ustála. Hoci mnohí predpovedali, že nemá šancu prežiť odchody pôvodných postáv. Dej však nikdy nepustila ústredná postava, na ktorej stojí a padá všetko, nielen samotný názov seriálu. Posledné roky boli v znamení neustálych dohadovaní medzi televíziou a hlavnou hviezdou o predlžovaní jej kontraktu. Vždy sa našla dohoda. No nebolo to zadarmo. Postupom rokov sa z Ellen Pompeo stala najlepšie zarábajúca seriálová herečka. Za posledné série Kliniky Grace už inkasovala 20 miliónov dolárov, plus sa stala producentkou vlastných projektov.

iveta, Čítajte aj Jojka potvrdila prvý seriál roka 2023: Pripravte sa na niečo, čo tu ešte nebolo

Už pred začiatkom 19. série bolo jasné, že Ellen Pompeo sa objaví iba v obmedzenom počte epizód. Televízia ABC počas tejto jesene odvysielala iba 6 epizód, v ktorých Meredith Grey nechýbala a poslúžili na to, aby rozohrali zápletku, ktorá jej otvorí dvere na trvalý odchod. Meredith sa musela rozhodnúť, ako bude ďalej žiť, keďže jej najstaršia adoptívna dcéra Zola začala trpieť panickými atakmi a ukázalo sa, že je nadpriemerne inteligentná a potrebuje navštevovať školu pre nadané deti. Meredith teda musela začať hľadať riešenie a to sa našlo. Presťahuje sa do Bostonu, kde po boku viacerých bývalých kolegov sa bude pokúšať hľadať liek na Alzheimera, na ktorý zomrela jej matka a Zola sa bojí, že zomrie aj Meredith. Poslednou kvapkou bol požiar ikonického domu, v ktorom sa za roky vysielania vystriedali všetky postavy.

Posledná epizóda s Meredith bude odvysielaná 23. febuára, keď sa Klinika Grace vráti po vianočnej pauze. Takto bude vyzerať!

Herečka sa s ikonickou úlohou Meredith Grey oficiálne rozlúčila na svojom Instagrame, je tu však veľká nádej. Ako sa sama povedala, určite sa vráti! Minimálne na finále. A vždy bude pripravená „navštíviť“ nemocnicu v Seattli. Útechou pre fanúšikov môže byť fakt, že jej hlas bude naďalej sprevádzať každú epizódu v úvodnom a záverečnom monológu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ellen Pompeo (@ellenpompeo)

„Som nekonečne vďačná a pokorná za lásku a podporu, ktorú ste mi všetci preukazovali, Meredith Greyovej a seriálu už 19 sezón! Cez to všetko, nič z toho by nebolo možné bez tých najlepších fanúšikov na svete. Všetci ste JAZDCI a vďaka vám je jazda taká zábavná a IKONICKÁ! Šialene vás milujem a vážim si vás. Toto nie ste prvýkrát na horskej dráhe… viete, že show musí pokračovať a ja sa určite vrátim na návštevu. S veľkou láskou a nesmiernou vďačnosťou, Ellen,“ boli slová, s ktorými sa lúčila s úlohou, ktorá jej priniesla celosvetovú slávu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #Disney+ #televízna sezóna 2022/2023