Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšie seriálové sklamanie Markízy roka 2022: Keď ani dobrá kvalita nezaručí úspech

Televízny rok 2022 bol plný prekvapení, či už negatívnych alebo pozitívnych. Televízia Markíza so svojim tohtoročnými novinkami stavila na produkčne moderne vyznievajúce seriály, no ani to nezaručilo, že sa diváci dostavili v hojnom počte. V prípade novinky Výnimočná Nikol to bola obrovská škoda.

22.12.2022 06:00
výnimočná nikol, pauhofová, Foto:
Seriál Výnimočná Nikol nepriniesol rekordnú sledovanosť.
debata (2)
house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

Výnimočná Nikol sa preto právom získava titul najväčšie sklamanie Markízy za tento rok. Je jasné, že televízia čakala ďaleko vyššiu sledovanosť, avšak seriál vysunula do štvrtkového slotu, kde čelil jojkárskej Nemocnici, ktorá si drží, aj po roku a pol vysielaní, silnú pozíciu a nedala Výnimočnej Nikol šancu, aby sa viac nadýchla. Nepomohol jej ani fakt, že to bol prvý seriál, pod ktorého adaptáciu sa podpísala Evita Twardzik, konkurencia bola silnejšia.

šťastná rybka, kostelný, porubjaková, Čítajte aj Najväčší seriálový prepadák Jojky roka 2022: Tento seriál mal jednoducho smolu

Najvyšší počet divákov získala Výnimočná Nikol pri svojom štarte, keď ich bolo pri obrazovkách 340-tisíc v univerzálnom publiku 12+. Prvá epizóda si pripísala maximum aj v komerčnom publiku 12–54 so sledovanosťou 6,3% a podielom na trhu 21,1%.

kriminálka kraj, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Jojky roka 2022: Ani prémiový program neprilákal davy

Tento úspech sa už seriálu v konkurencii Nemocnice nepodarilo zopakovať. Doposiaľ odvysielaných sedem epizód sledovalo v priemere 305-tisíc divákov v univerzálnom publiku, v komerčnom publiku si pripísalo priemerný rating 6,3% a podiel na trhu 20,7%.

O to viac poteší správa, že aj napriek vlažnej sledovanosti sa Nikol dočká aj druhej série.

dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?

Hlavnej úlohy sa zhostila Táňa Pauhofová, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie, najobsadzovanejšie a zároveň jednoznačne najlepšie herečky. Markíze sa tak podaril husársky kúsok, keď v tejto sezóne má vo svojich projektoch najvychytenejších hercov – Tomáša Maštalíra v Pánovi profesorovi, Jána Koleníka v Druhej šanci a Táňu Pauhofovú vo Výnimočnej Nikol. Tá v seriáli stvárňuje Nikol Tichú, slobodnú matku troch detí, ktorá síce nikdy nedokončila ani strednú školu, ale má nadpriemerne vysoké IQ 160 a v sebe hlboko zakorenený zmysel pre morálku. Zároveň sa riadi heslom „čo na srdci, to na jazyku“, čo ju zaťahuje do veľkého množstva konfliktných, ale aj komických situácií. Ako sa z obyčajnej upratovačky stane dôležitou posilou policajného zboru?

mama na prenájom, Čítajte aj Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu
Takto vyzerá markizácky seriál Výnimočná Nikol Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Nový seriál Výnimočná Nikol bude mať premiéru...

Stávka na Táňu Pauhofovú bola fantastická voľba. Vdýchla Nikol neopakovateľné čaro, herecky pochopila, že Nikol sa vymyká všetkému, čo sa doteraz televíznymi obrazovkami prehnalo. Nielen výzorom, ale aj prejavom. Razom prvá epizóda dostala prirodzenú humornú vložku s príslušným hyperbolizovaným afektom, čo je v zaujímavom protiklade založenom na predsudkoch, že takýto človek predsa nemôže oplývať intelektom, ktorý má na svete 1% ľudí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Výnimočná Nikol #Vianoce 2022