Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšie seriálové sklamanie Jojky roka 2022: Ani prémiový program neprilákal davy

Televízia JOJ v roku 2022 stavila na seriálové stálice, no pokúsila sa predstaviť divákom, po niekoľkých rokoch, aj plnohodnotnú kriminálku. Teda formát, ktorý na Slovensku nemá na ružiach ustlané a nie je silným diváckym ťahúňom.

21.12.2022 06:00
kriminálka kraj, Foto:
Záber z nového jojkárskeho seriálu Kriminálka Kraj.
debata
dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?

Kriminálka Kraj aj napriek tomu, že išlo náročnú produkciu blížiacu sa k filmovej kvalite obrazu, nepritiahla rekordné počty divákov k obrazovkám. Seriál mala Jojka už dlhšie natočený a pôvodne ho avizovala už na rok 2021, avšak vzhľadom na obrovský úspech Nemocnice, ktorá obsadila dôležité vysielacie sloty, na Kraj miesto nezvýšilo. Až túto jeseň.

emily in paris, Čítajte aj Rozbaľte si predčasný vianočný darček! Netflix prináša tretiu sériu svojho megahitu

Najlepšie sa jej darilo pri štarte. Prvú epizódu sledovalo 348-tisíc divákov, v konkurencii Extrémnych premien sa jej sledovanosť hýbala okolo 320-tisíc divákov. Keď televízia prešla na uvádzanie dvoch epizód za sebou, tak druhej epizóde klesol počet divákov na zhruba 270-tisíc. Finálové dve časti sledovalo 328– a 308-tisíc divákov.

V priemere si všetkých trinásť epizód pozrelo 308-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+, pričom sledovanosť ťahali dolu práve časti, ktoré vysielala Jojka pri zdvojení epizód ako druhé v neskoršom vysielacom čase. V komerčnom publiku 12–54 dosiahla kriminálka priemerný rating 4,7 % a podiel na trhu 17,7 %. Maximom bola sledovanosť 5,3 % a podiel na trhu 18,6 % pri tretej a šiestej epizóde.

mama na prenájom, Čítajte aj Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu
Takto vyzerá nový seriál Jojky - Kriminálka Kraj Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber z nového jojkárskeho seriálu Kriminálka...

Našťastie Jojka potvrdila plány pre druhú sériu, ktorá by sa mohla do vysielania dostať v roku 2024.

Avšak aj u nás v minulosti zabodovali temnejšie snímky a to nielen seriály. Na vrchole tróni kriminálka Za sklom alebo filmy Sviňa, Čiara prípadne Únos. Čo sa skrýva za ich úspechom? Uveriteľnosť a základ v reálnych skutočnostiach, ktoré sa na Slovensku stali. A toto našinci potrebujú, aby to upútalo ich pozornosť. Na tomto fakte stojí a padá úspech akejkoľvek kriminálne ladenej snímky. Tvorcovia to preto majú neuveriteľne ťažké a televízie sa len s veľkou opatrnosťou púšťajú do takejto produkcie. No televízny trend vo svete je neúprosný a pomaly sa kriminálky pretláčajú aj k nám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Kriminálka Kraj #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022