Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu

Kedy diváci spoznajú novinku Mama na prenájom?

20.12.2022 06:00
mama na prenájom, Foto:
Takto vyzerá nový denný seriál Markízy - Mama na prenájom.
debata
Farma 14, Čítajte aj Slováci hromadne pri televízoroch: Rekordný koniec Farmy, valcoval aj futbal

Rok 2023 nedá vydýchnuť televíznym divákom. Krátko po skončení Vianoc sa znova rozbehne boj o každého jedného z nich. Televízia JOJ vyrukuje 8. januára s trpkou komediálnou minisériou Iveta a 9. januára čaká Markízu omnoho väčšia výzva. Bude musieť presvedčiť masy, aby sledovali nový denný seriál, ktorý by sa na obrazovkách udržal niekoľko rokov, podobne ako Oteckovia.

Takto vyzerá nový denný seriál Markízy! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Takto vyzerá nový denný seriál Markízy - Mama...
Peter Pellegrini Čítajte aj Politické diskusie v roku 2022: Títo politici sa najčastejšie ľuďom prihovárali cez televízne obrazovky

O čom bude Mama na prenájom?

Úspešný gynekológ a spolumajiteľ prestížnej pôrodníckej kliniky Martin Toman (Adam Bardy) sám so svojím otcom Edom (Vlado Kobielsky) vychováva škôlkarku Hanku (Larisa Mižigar). Jej mama od nich odišla tak dávno, že Hanka si ju vôbec nepamätá. Martin však Hanke neuvážene sľúbil, že na jej šieste narodeniny mama príde a teraz netuší, ako svoj sľub naplní.

neskoro večer, silvester, Čítajte aj Silvester na RTVS: Kopec premiérovej zábavy s najúspešnejšími televíznymi reláciami roka

Nečakanú záchranu nájde v nespútanej a trochu bláznivej Nadi Vernerovej (Martina Zábranská), ktorá spolu so svojím otcom Dušanom (Maroš Kramár) a súrodencami Beátou (Kamila Heribanová) a Jurajom (Martin Klinčúch) prevádzkuje rodinnú reštauráciu. Hanku s Naďou spája, že ani Nadina matka Zuzana už dávno nie je prítomná v živote Vernerovcov. Stretnutie Nadi a Martina spustí sled nečakaných zvratov a udalostí, ktoré nakoniec prepletú obe rodiny, vyplavia temné tajomstvá minulosti a zároveň dajú Hanke nádej, že jedného dňa naozaj nájde svoju vysnívanú mamu.

Video

V seriáli sa objavia aj ďalšie herecké mená, ako Vlado Kobielsky, Maroš Kramár, Helena Krajčiová či Lujza Garajová Schrameková, ale tiež na osvedčené mladé talenty, ako Martin Klinčúch, Diana Ristová, Kristína Kanátová, Erik Žibek alebo Peter Kiss.

Novinka vzniká v internej produkcii na základe námetu úspešného tureckého seriálu Moja sladká lož (Benim Tatlı Yalanım resp. My Sweet Lie). „Na seriáli sa podieľa rozsiahly tím naozaj vynikajúcich tvorcov. Rovnako, ako v prípade Oteckov, sme si z originálu ‚požičali‘ základnú dejovú kostru, následne sme sa však už vydali našou vlastnou, slovenskou cestou,“ vysvetľuje šéfproducentka Alexandra Dubovská.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #rok 2023 #seriál Mama na prenájom