Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka potvrdila prvý titul pre 2023: Na obrazovky mieri prémiový kriminálny seriál

Prokurátorka s hviezdnym obsadením sa dočká premiéry v novom roku 2023.

02.11.2022 06:00
prokurátorka, mauréry, Foto:
V úlohe prokurátorky sa predstaví Zuzana Mauréry. Nebude chýbať ani Lukáš Vaculík.
debata (2)
extrémne premeny, Čítajte aj Zdrvujúce Extrémne premeny: Totálne sklamanie zo života, účastníčka stratila dôveru v samú seba

Seriál Prokurátorka je nový kriminálny seriál inšpirovaný reálnymi prípadmi historicky prvého porevolučného generálneho prokurátora JUDr. Vojtecha Bacha. Na spracovanie a námety pre scenáristov dohliadal aj slovenský prokurátor JUDr. Ján Šanta, pričom sa tiež inšpiroval aj prípadmi zo svojej praxe. Diváci tak cez prácu prokurátorky Sáry (Zuzana Mauréry) v spolupráci s vyšetrovateľom Viktorom (Lukáš Vaculík) uvidia neštandardný uhoľ pohľadu na odhaľovanie zločinov.

the witcher, zaklínač, Čítajte aj Netflix sa zatriasol v základoch: Nikdy by nikoho nenapadlo, že tento hit stratí hlavného hrdinu

Ide o prípady z deväťdesiatych rokov, ktoré majú reálne pozadie. Okrem toho má postava prokurátorky aj osobnú – vzťahovú linku, čo je pre herečku Zuzanu Mauréry pri výbere role veľmi podstatné. “Osobná línia mojej postavy bola pre mňa dôležitá, inak by som do toho nešla,” povedala Mauréry.

V seriáli má pracovný a zároveň aj osobný vzťah s kolegom – vyšetrovateľom Viktorom Bartošom, ktorého hrá Lukáš Vaculík. Herecké výkony špičkových česko-slovenských hercov postavené najmä na dialógoch sú zárukou toho, že sa divák bude mať na čo tešiť.

V novom jojkárskom seriáli Prokurátorka sa... Foto: TV JOJ
prokurátorka, V novom jojkárskom seriáli Prokurátorka sa predstaví aj Lukáš Vaculík.

Príbeh, samotné vyšetrovanie a celý dej seriálu je postavený na dialógoch a výborných hereckých výkonoch piatich postáv. Prokurátorka prípady rieši spoločne s políciou, ktorá pracuje pod jej dozorom. Sama sa aktívne podieľa na vyšetrovaní, koordinuje postup, jednotlivé kroky, taktiku, chodí na miesto činu, zúčastňuje sa vypočúvania svedkov. Zároveň sa nad jednotlivými prípadmi odhaľuje aj osobný príbeh prokurátorky Sáry, jej dcéry a neštandardného vzťahu s Viktorom po tom, ako za záhadných okolností zmizol jej manžel…

VIanoce, darčeky Čítajte aj Veľký vianočný prieskum: Každý desiaty Slovák neplánuje tento rok darovať žiadny darček

Kto je prokurátorka?

Pracuje na krajskej prokuratúre. Jej mottom je, že ak môže maximum vyžadovať sama od seba, môže ho žiadať aj od ostatných. Je prísna a hoci nie je neempatická a má pochopenie pre ľudské slabosti, v práci vyžaduje profesionalitu a je presvedčená o tom, že osobné veci do práce nepatria.

Koordinuje stratégiu všetkých výsluchov, kvôli čomu sa niekedy dostáva do konfliktu s Viktorom Bartošom (Lukáš Vaculík), ale nikdy to pre ňu nedosahuje osobnú rovinu. Je neúplatná a ako najvyššiu hodnotu si cení pravdu a spravodlivosť. Nad jednotlivými prípadmi sa vinie v pozadí i jeden veľký, ktorý súvisí s prokurátorkou. Nie je to len dlhodobý prípad kriminálny, dotýka sa jej osobného života.

V novom jojkárskom seriáli Prokurátorka sa... Foto: TV JOJ
prokurátorka, V novom jojkárskom seriáli Prokurátorka sa predstaví aj Dominika Morávková.

Kto sa predstaví v hlavných úlohách?

Zuzana Mauréry ako prokurátorka Sára Wolfová, Lukáš Vaculík ako Viktor Bartoš, Maroš Kramár ako Peter Wolf, Sárin nezvestný manžel, Bronislava Ištvánová ako dcéra Sáry a Petra. V úlohe vyšetrovateľov diváci uvidia Dominiku Morávkovú, Martu Potančokovú a Ivana Martinku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Zuzana Mauréry #seriál Prokurátorka #televízna sezóna 2022/2023