Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký deň pre Markízu: Štartuje nový seriál! Poďte sa zoznámiť s Chatármi

Vo štvrtok večer sa premiéry dočká nový komediálny seriál Chatári, ktorý je adaptáciou českej Osady. Podarí sa mu preraziť aj u nás?

27.10.2022 06:00
chatári, Foto:
Nový seriál Chatári štartuje na Markíze už vo štvrtok večer.
debata (2)
Jaroslav Rezník Čítajte aj Rezník čelí v Česku kritike. Podľa novinárov nechápe rolu verejnoprávnych médií a ich nezávislosť

Dávid a Ivana Malí (Jana Graňák Kovalčíková a Braňo Mosný)

Ivana Malá vymyslela letné chatárske dobrodružstvo a prenajala chatu pri jazere, aby svojho manžela, ITčkára vymanila z jeho komfortnej zóny a rozhýbala ich život novým smerom. Dávid Malý dovtedy žijúci vo svojom binárnom svete softwaru a hardweru, je prinútený strastiplne spoznávať život za hranicami Matrixu.

seriál lovec, lovec, kolesárová, Čítajte aj Jojka avizuje štart produkcie nového seriálu: Zabŕdne do tém, ktoré na obrazovkách neboli

Radka, Peter a Jakub Južanovci (Helena Krajčiová, Sväťo Malachovský, Maťo Landl ml.)

Peter Južan v presvedčení, že bežní ľudia neznášajú podnikateľov a závisť ohrozí dobré vzťahy, tají, že je bohatý. Pred susedmi sa tvári ako najchudobnejší chatár. V skutočnosti je to spravodlivý pracant s nervami na špagátiku a infarktom na jazyku. Nervy mu dráždi predovšetkým jeho dospievajúci syn, prežívajúci hormonálny “veľký tresk”. Oporou mu je manželka Radka, ktorá pri ňom stojí nech sa deje čokoľvek.

Toto sú markizácki Chatári Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Vlado Kobielsky, Zuzana Kubovčíková Šebová,...

Šimon, Dagmar a Anička Krausovci (Vlado Kobielsky, Zuzana Kubovčíková Šebová, Martina Kapráliková)

Na chatu pri jazere chodí oddychovať aj rodina Krausová. Dcéra Hanka Krausová, by najradšej „celkom zblízka“ študovala Jakuba Južana. Jej starostlivý otec Šimon sa po sobotách venuje rozjímaniu a modlitbám ako každý správny Žid. Zvláštne na tom je, že Šimon vôbec nie je Žid a svoju príslušnosť k židovskému národu len predstiera. Jeho manželka Dagmar ho v tom s nekonečnou trpezlivosťou, ale aj iróniou podporuje, ako doteraz vo všetkých jeho pokusoch nájsť to správne náboženstvo a postoj k životu.

greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Ďalšie novinky na Disney+: Premiéra nových sezón veľkých hitov a nielen to!

Lucia a Jana Rybákové (Diana Mórová, Mária Schumerová)

Lucia Rybáková je rozvedená spisovateľka romantických príbehov, ktorá najkrajšiu inšpiráciu nachádza na chate, medzi ľuďmi, ktorých má rada. Jana je jej dcéra, s príliš realistickými pohľadom na svet, našťastie vyrovnaná so svojím pesimizmom. Ako rodina si Lucia a Jana dobre rozumejú a pripomínajú skôr sestry ako mamu s dcérou.

Poručík Michal Frátrič (Marko Igonda)

Policajt s dušou textára rockových songov. Tvrdý chlap, oriešok, alebo skôr orech pre viacero žien z chatovej oblasti. Jednoducho je to sukničkár, ktorý nakukne do každého výstrihu.

Alfonz Šuran Čítajte rozhovor Šéf RTVS :24: Našou výhodou je, že nemusíme zaujímavé veci prerušovať komerciou

Milan a Helena Rúbalovci (Marián Miezga a Barbora Švidraňová)

Rúbal je zálesák celým srdcom, žije chatárčením, kosením trávy a rúbaním dreva. Má malé tajomstvo, o ktorom však všetci vedia. Jeho slabým miestom je túžba byť oficiálne uznaným vodcom – náčelníkom chatárov. Helena Rúbalová je žena na správnom mieste, s drobnou slabosťou pre vlasové kúpele a prírodnú kozmetiku.

Mária a Zdeno Stýblovci (Marta Sládečková a Ivan Romančík)

Najstaršími obyvateľmi chatovej oblasti sú Mária a Zdeno Stýblovci, ktorých pohodu narúša len zať Adolf s aristokratickými koreňmi a darmožráčskou povahou. Športovo založeného Zdenka to v konečnom dôsledku nenecháva chladným, ale pre svojho vnuka Tobiáša a dcéru Moniku je ochotný robiť kompromisy.

Oľga Dúbravská Čítajte rozhovor Náš prime time je vtedy, keď sa deje niečo významné, hovorí Oľga Dúbravská z TA3

Tony Kýhoz (Maroš Kramár)

Najtajuplnejšia postava chatovej oblasti, synovec posledného zvoleného náčelníka Vlada Kýhoza, s neznámou minulosťou, ktorý neznáša komunistov a bývalý režim. Napriek prejavom totálnej “amerikanizácie", sa dokáže vcítiť do kože slovenských tínedžerov a stať sa súčasťou a plnohodnotným členom komunity chatárov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Chatári