Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľkolepé finále alebo sklamanie? Pán prsteňov je na konci: Zlo vyhrá, hrdinovia padnú

Najdrahší seriál sveta po siedmich týždňoch vysielania smeruje k svojmu finále! Ako bude vyzerať bodka za prvou sériou?

14.10.2022 06:00
pán prsteňov, balrog, Foto:
Posolstvo finále Pána prsteňov hovorí jasne - Hrdinovia padnú, Zlo zvíťazí.
debata (1)
duch, seriál duch, Predrag Bjelac, Čítajte aj Jojka chystá prekvapenie: Nakrúca seriálovú senzáciu, v Čechách búrala rebríčky sledovanosti

To, že streamovacia platforma Amazon Prime Video investovala neuveriteľnú miliardu dolárov, aby sa vôbec dostala k právam k dielu J.R.R. Tolkiena a potom mohla nakrútiť prvú sériu, je už dobre známa vec. Seriál Pán prsteňov: Prstene moci sú najdrahším seriálom v histórii televíznej zábavy a zrejme to tak ešte na dlhé obdobie zostane. Avšak 8-dielna prvá séria priniesla emotívne rozpoltené reakcie. Mnohí čakali svižnú jazdu plnú akčných scén, napokon to bol skôr výsledok s dlhými epizódami plnými siahodlhých dialógov, avšak zabalených do dokonalého vizuálu, čo vlastne zachránilo celý seriál.

televízne noviny, Čítajte aj Veľké zmeny v Televíznych novinách. Markíza láka divákov novou konkurenčnou výhodou

Prvá séria musela byť pochopiteľne pomalá. Postupne zoznamovala s obrovským množstvom postáv, rás, jednotlivé dejové línie sú komplikované, prepletené a s pribúdajúcimi sériami bude komplikovanosť pribúdať. A celý čas nad všetkým trónilo zlo, ktoré sa doteraz neukázalo. To však tvorcovia hovorili hneď na začiatku, že Sauron bude „strašiť“ len v rečiach a reálne sa ukáže až v druhej sérii. Kľúčovou udalosťou bol vznik Mordoru a postupný vzostup temnoty, o ktorej nikto neveril, že sa môže vrátiť.

Martin Heržo Čítajte rozhovor Obchodný riaditeľ JOJ Group: Dopyt po televíznej reklame je extrémny, dostať ju k divákom bude čoraz ťažšie

Už v piatok bude zverejnená posledná epizóda prvej série a sľubuje dychberúci príbeh, ktorý vytvorí most k pripravovanej druhej sérii. Tá sa začala pred pár dňami nakrúcať a zostáva len dúfať, že čakanie na ďalšiu osmičku epizód nebude príliš dlhé.

Prípravu seriálu ohlásila streamovacia služba ešte v roku 2019, trvalo až tri roky, kým sa dostala k divákom. Amazon spravil kroky, aby to sa nezopakovalo. Nakrúcanie sa presunulo do Veľkej Británie, kde vznikne takmer celá série a potrebné exteriérové zábery sa spravia na Novom Zélande. Práve presun celej produkcie do Británie má zrýchliť produkciu a vyhnúť sa komplikáciám, čoho dôsledkom má byť premiéra nových častí približne o rok.

Ako bude vyzerá finále Pána prsteňov? Pozrite si trailer!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon Prime Video #Pán prsteňov: Prstene moci