Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvorcovia sľubujú zážitok: Bude veľkolepý alebo fatálny záver kultového seriálu?

Streamovacia platforma Paramount+ sa už pripravuje na rok 2023!

28.10.2022 06:00
star trek, picard, Foto:
Seriál Star Trek: Picard sa s divákmi rozlúči treťou sériou od 16. februára 2023.
debata

Prvou veľkou novinkou pre budúci rok je tretia a zároveň rozlúčková séria sci-fi seriálu Star Trek: Picard, ten vznikol po úspechu reštartovaného vesmírneho univerza v podobe seriálu Star Trek: Discovery. Online platforma sa pred viac ako piatimi rokmi rozhodla priniesť divákom modernú verziu sci-fi klasiky, z čoho neboli nadšení skalní fanúšikovia, pretože sa ignorovali mnohé zabehnuté veci z pôvodných seriálov. Lenže nová generácia divákov chcela iný zážitok a to aj dostali. Úspech sa dostavil veľmi rýchlo a tak padlo rozhodnutie, že nový Star Trek dostane viacero spin-off seriálov.

chatári, švidráňová, miezga, Čítajte aj Markíza a jej nový seriál Chatári: Bolestivo nevtipná vata bez pridanej hodnoty

Popri Discovery vznikol aj animovaný seriál s podtitulom Lower Desks, ale najmä hrané tituly ako novinka Strange New Worlds, ktorá má za sebou prvú sériu a pred sebou potvrdenú druhú sériu, ale aj absolútna chuťovka v podobe Star Trek: Picard. Tvorcovia angažovali zbožňovanú postavu a vdýchli jej nový život a na staré kolená ho prinútili riešiť kľúčové problémy v galaxii. Patrick Stewart predviedol skvelý herecký výkon, aj napriek tomu, že kvalita dvoch sezón bola rozkolísaná a prinášal rozporuplné reakcie.

Mrazik  1 Čítajte aj Neverte ruským rozprávkam, hovorí hlas Nastenky z Mrázika vo videu

Už 16. februára príde tretia séria, ktorá jeho príbeh uzavrie, zrejme navždy a bez možnosti ďalšieho návratu, s prihliadnutím aj na vek herca. Tvorcovia si pripravili naozaj epickú rozlúčku, sľubujú filmový zážitok s veľkými vizuálnymi efektami a obrovskou dávkou nostalgie, ktorá by mala dostať na palubu aj skalných fanúšikov pôvodných seriálov. Prečo? Nová séria totiž prinesie na obrazovku starú partiu zo seriál Next Generation.

greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Ďalšie novinky na Disney+: Premiéra nových sezón veľkých hitov a nielen to!

A to je veľká vec. Asi len málokto čakal, že by sa podarilo nahovoriť hercov, aby sa vrátili k postavám, ktoré im priniesli celosvetovú slávu a dodnes neprekročili ich tieň. Vracia sa LeVar Burton (Geordi), Michael Dorn (Worf), ale aj Gates McFadden (Crusher). Nebude chýbať Daniel Davis ako Prof. James Moriarty. A sú sľúbené ďalšie hosťovania, ktoré majú prekvapiť v jednotlivých epizódach.

Admirála Picarda čaká rozhodujúci boj s nepriateľom, ktorý nemusí skončiť víťazstvom. Z hlbín vesmíru prichádza vesmírna loď, ktorej velí zlá Vadic (Amanda Plummer). Tá je rozhodnutá zničiť Federáciu planét, ale aj samotného Picarda.

Pozrite si dychberúci trailer k 10-dielnej rozlúčkovej sérii Picarda!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Stewart #Star Trek: Picard #Paramount+ #televízna sezóna 2022/2023